banner564

Can yakacak maçlar

K-Pet Süper Ligi’nin 24. Hafta karşılaşmaları bugün, yarın ve Pazartesi oynanacak

Can yakacak maçlar
banner598

 K. Pet Süper Ligi’nde artık son 7 maça girildi. Zirvedeki mücadele ile birlikte kümede kalma mücadelesi de devam ediyor. 

  Şampiyonluk için Yenicami ve Mağusa Türk Gücü takımlarının kıyasıya mücadelesi devam ediyor. Önümüzdeki hafta bu 2 takım arasında oynanacak maç kesin olmasa da şampiyonluğu belirleyebilecek bir maç olacak.
  Matematiksel olarak her takımın kümede kalma mücadelesi var. Ancak Girne Halk Evi’nin şansı diğerlerine göre çok çok az. 
  Sıralamada ilk 3 sırada yer alan takımlarımız aynı zamanda kupa için de iddialı takımlar. Her 2 kulvarda mücadele eden Yenicami ve Mağusa Türk Gücü takımları için kupa mücadelelerinin lige nasıl yansıyabileceği de merak ediliyor. 
  Bu hafta gündüz oynanacak tüm maçlar saat 14.30’da, gece oynanacak tek maç ise 18.30’da başlayacak.

Çetinkaya-Gönyeli: (Normal bir lig maçı)
  Her 2 takım için sadece normal bir lig maçı olacak. Kazanan puan cetvelindeki yerini daha yukarılara taşıma şansını artıracak. Haftayı mağlubiyetle kapatan 2 takımın mücadelesinden çıkacak sonuç ne zirve mücadelesi verenleri ne de kümede kalma mücadelesinde olanları ilgilendiriyor. İkisinin de tek hedefi, haftayı galibiyetle tamamlayarak taraftarlarını sevindirme ve puanlarını artırmak olacak.

K. Kaymaklı-Esentepe: (6 puanlık bir maç)
  Son haftaların en başarılı 2 takımın mücadelesi ligde kalabilme adına çok önemli bir maç. K.Kaymaklı’nın puanı 23 ve 12’nci sırada, Esentepe ise 19 puanda ve 14’ncü sırada yer alıyor.  Ev sahibi kazanıp rakibinden olduğu kadar o bölgeden de uzaklaşmaya çalışacak. Esentepe deplasmanlardan sadece 3 puan alabildi. Kazanırsa ilerleyen haftalar için daha da ümitlenecek. Kaybederse işleri daha da zor olacak. Bu maçtan çıkacak sonuç sadece kendilerini değil birçok takımı da yakından ilgilendiriyor.

Merit Alsancak Yeşilova-G. Birliği: (Gençlerbirliği için hayati maç)
   Merit Alsancak Yeşilova, ikinci yarının en başarılı takımları arasında yer alan bir takım. Yakaladığı çıkışını devam ettirmek için bu maçı da kazanmak hedefiyle sahaya çıkacak. Başka bir sahada oynamalarına rağmen kazanmasını biliyorlar. Moral olarak da üst seviyede olan Yeşilova kazanmaya daha yakın.
G. Birliği için en zor deplasmanlardan biri. Oynadıkları son 6 maçtan sadece 2 beraberlik alabildiler. Son oynadıkları 2 maçın son dakikasında yedikleri gollerle 4 puan kaybettiler. Diğer rakiplerinin de birbirleriyle oynadıkları haftada, rakibi karşısında alabilecekleri puan veya puanlar onlar için değerli olacak.

Mağusa Türk Gücü-Girne Halk Evi: (Kayıp pahalıya mal olabilir)
  Şampiyonluk mücadelesinden geri kalmak istemeyen ev sahibi, bu maçta bırakın puan kaybını atacağı veya yiyeceği golleri bile hesaplamaktadır. Bir hafta sonra oynayacağı hayati maça kayıp yaşayarak gitmek istemiyor. Hafta içinde yaşanan futbol dışı olaylara takılı kalmamalı ve Girne Halk Evi karşısında sadece maçı kazanmaya odaklanmalıdır.
  Girne Halk Evi için belki de artık tamam diyebileceği bir maça çıkacak. Çok kötü bir performans sergileyerek son 5 maçta puan alamadılar. Deplasmanlardan puan alamamasının ezikliği de onlar için büyük bir dezavantaj ve bunu her maç yaşıyorlar. Puan alma şansları gerçekten çok ama çok zor gibi görünüyor.

T. Ocağı-Binatlı: (İkisi de kazanmak zorunda)
  Son haftaların başarısız takımlarından T. Ocağı artık kazanıp play-out potasından uzaklaşmak istiyor. Topladığı 31 puan onlar için hiç de rahat bir puan değildir. Arka arkaya aldıkları kötü sonuçlardan sonra Binatlı karşısında galip gelmek zorunda. Mağlubiyet onları kötü günlere taşıyabilir.
  Binatlı, hafta sonunda Çetinkaya karşısında 3 puan almasına rağmen play-out potasından çıkmayı başaramadı. Bu maçla birlikte seri galibiyetler almak zorunda. Rakibinin de mutlak kazanmak zorunda olması onlar adına çok zor bir maç olacak. Galip gelemezlerse bile rakibine mağlup olmamalıdır.

Cihangir-G. Gücü: (Cihangir yine de kazanmak isteyecek)
  Cihangir için bir an önce oynanmasını istediği bir maç. Çünkü Cihangir çok rahat bir durumda ve yaşadığı kadro sıkıntısını maçlarda fazlasıyla yaşayan takımlarımızdan. Yine de kendi evinde kazanmak isteyecek. Alacağı sonuç rakibi gibi birçok takımı da yakından ilgilendiriyor.
  G. Gücü mutlak puan veya puanlar almak zorundadır. Son maçta aldığı mağlubiyetle rakiplerinin de kazanmasından sonra tekrar play-out potasına girdi. Kupa mücadelesi onları yormuş olabilir. Kaybederlerse ilerleyen haftalardaki zor maçlar onları daha da zora sokabilir. 

Lefke-Doğan Türk Birliği: (Karadağ’dan geçmek kolay değil)
  Mevcut kadroları ile orantılı sonuçlar alamayan 2 takım Karadağ’da karşılaşacak. Sonuç ne olursa olsun hiçbir takımı etkilemeyecek. Lefke için galibiyet puan sıralamasında onu daha yukarılara taşıyacak. Kupada elendiği rakibinden hem rövanşı almak hem de kendi evindeki istikrarını korumak isteyecek. 
  Doğan Türk Birliği zirveden uzakta görünse de kazanarak matematiksel olarak umutlarını taşımak istiyor. Belki de kupayı düşünerek maç kadrosunda değişikliklere de gidebilir. Kazanarak kupa mücadelesi öncesi moral bulmaya çalışacak.    

Baf Ülkü Yurdu-Yenicami: (Beraberlik ikisine de yaramaz)
  Baf Ülkü yurdu çok uzun haftalar sonra kazanarak kendine geldi. Hafta arasında karşılaştığı rakibi ile bu hafta ligde karşı karşıya gelecek. Play-out potasına girmemek için kazanmak zorunda. Kendi  evindeki maçı kazanmak zorunda. Çünkü onları bekleyen daha çok zor maçlar var.
  Yenicami rakibi ile kupa mücadelesinden sonra ligde mücadele edecek. Kupa maçında yaşadığı oyuncu kayıpları onları bu maçta fazlası ile sıkıntıya sokacak gibi. Belli ki 2 kulvarda gitmek onlara pahalıya mal olacak. Bir hafta sonra oynayacağı maçı düşünerek oynarsa beklemediği bir sonuçla da karşılaşabilir. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474