banner564

FIFA’da şok

FIFA Başkanı Sepp Blatter FIFA başkanlığından istifa ettiğini açıkladı

FIFA’da şok
banner598
FIFA Başkanı Sepp Blatter istifa ettiğini açıkladı. Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen FIFA başkanlık seçimleri, öncesinde gerçekleşen ABD merkezli yolsuzluk operasyonuyla sarsılmış ancak seçimler buna rağmen gerçekleşmiş ve iddiaların odağındaki Sepp Blatter tekrar başkan seçilmişti.
FIFA Başkanı Sepp Blatter tekrar başkanlığa seçildikten 3 gün sonra yaptığı açıklamada ise istifa kararı alacağını ve FIFA'nın en kısa zamanda olağanüstü kongreye gideceğini açıkladı. Başkanlığının herkes tarafından desteklenmediğini belirten Blatter, "FIFA ve çıkarlarına çok fazla bağlıyım. FIFA'ya her şeyden çok değer verdim. FIFA ve futbol için en iyisi ne ise sadece onu yapmak istiyorum. FIFA'nın derin bir revizyona ihtiyacı var. Bu nedenle görevimden istifa edeceğim. FIFA'ya yeni bir başkan seçilmesi için olağanüstü kongreyi en kısa sürede toplayacağım. Seçim yapılana kadar görevimi sürdüreceğim. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen FIFA Olağan Kongresi öncesinde önemli FIFA üyelerinin konakladığı otel basılmış ve 7 FIFA yöneticisi gözaltına alınmıştı. Aynı gün gerçekleşen 2. operasyonda ise FIFA'nın Zürih'teki merkezine yine polisler baskın düzenlemiş ve çok sayıda belgeye el koymuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473