banner564

Trafik çilesi bitecek

Dürüst, Alsancak, Lapta ve Karşıyaka çift şerit yol yapım çalışmalarının 10 Kasım’dan sonra başlayacağını açıkladı

 Trafik çilesi bitecek
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Girne-Değirmenlik dağ yolunu yenileme çalışmalarının temelinin 10 Kasım’da Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Türkiye Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan tarafından atılacağını açıkladı.
Dürüst, Alsancak, Lapta ve Karşıyaka çift şerit yol yapım çalışmalarına da 10 Kasım sonrası başlanacağını bildirdi.
Bakan Dürüst,  bölgenin yol sorunlarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Alsancak’a giderek Özgürlük Anıtı önünde yerel yönetim yetkilileriyle buluştu.
Dürüst, KKTC turizmi açısından önemli bir konumda bulunan Alsancak, Lapta ve Karşıyaka’nın en büyük sorununun yol olduğuna dikkati çekerek, “KKTC turizminin can damarı sayılabilecek derecede önemli olan bu yol, bölgenin uzun yıllardan beridir kanayan bir yarası halini almıştır” dedi.
Dürüst, “Sadece Girne dağ yolu projesi değil, Çatalköy- Girne yolu yenileme projesi, Girne- Lefkoşa yolu ve Büyükkonuk’tan Çatalköy’e olan yolun tamirat ve bakım işleri projelerinin de temelini atıyoruz” dedi.  

6 yıl önce ihaleye çıkıldı…
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, bu projelerle birlikte, yaklaşık olarak 6 yıl öncesinde ihaleye çıkılan ancak yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı bir türlü tamamlanamayan bir diğer önemli projenin de Alsancak – Lapta – Karşıyaka yolu olduğuna dikkati çekti.
Dürüst, Lapta ve Alsancak Belediye Başkanlarının zaman zaman yükselen haklı sesine kulak vererek bu konunun nasıl çözülebileceğine ilişkin araştırmalar yaptıklarını ve sonuç itibarıyla 6 yıl önce çıkılan ihalenin iptali mümkün olmadığından dolayı bu yolla ilgili sorunları TC Ulaştırma Bakanı’yla bizzat görüştüğünü anlattı. Kemal Dürüst, 10 Kasım’da çalışmaları başlayacak 3 projeyle birlikte, Alsancak-Lapta-Karşıyaka yolunun da bu projelerle aynı katagoride ve aynı kapsamda değerlendirilmesi suretiyle, 10 Kasım tarihi sonrasında Alsancak-Lapta-Karşıyaka çift şerit yol projesi çalışmalarının başlatılması kararını verdiklerini açıkladı.

Alt geçit projesi
Bölge için önemli sayılabilecek bir diğer konu olan alt geçit projesiyle ilgili olarak da bakanlık tarafından ortaya konması gereken prosedürün tamamlandığını belirten Dürüst, ister yaya isterse araç içerisinde olsun, can güvenliğinin her şeyden önce geldiğini vurguladı.
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da yolla ilgili olarak 6 yıl önce çıkılan ihalenin şansızlıklar sonucunda bugüne kadar tamamlanamadığına dikkat çekerek, Bakan Dürüst’e bu konudaki kararlı duruşu ve sonuç alıcı girişimlerinden dolayı teşekkür etti. 
Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ise bir an önce bölgenin trafik çilesinin bitmesi gerektiğini belirterek, projeye bir an önce başlanıp tamamlanması gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473