banner564

Halime’ye acımadı

Av tüfeği satın aldıktan bir gün sonra imam nikahlı eski eşine 4 el ateş ederek hayatını sonlandıran Hayrettin Özcömert, 22 gün sonra ambulans ile mahkemeye getirildi

Halime’ye acımadı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa Beşevler bölgesinde, 5 Ekim 2017 akşamı, imam nikahlı eski eşi Halime Çetin’i, tasarrufundaki av tüfeği ile 4 el ateş ederek öldüren ve ardından aynı silahla intihara teşebbüs eden katil zanlısı Hayrettin Özcömert, cinayetten 22 gün sonra, tedavi gördüğü Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nden, polis eskortu eşliğinde, ambulans ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne getirildi.
Yargıç Gökhan Asafoğulları’nın huzurunda görülen duruşmada meselenin tahkikat subayı Halil Seven, mahkemeye olayla ilgili şahadet verdi.

2 yıldan önce iyileşmesi mümkün değil
Zanlının sağlık durumu hakkında da mahkemeye bilgi veren Seven, zanlının, ağız, burun ve çenesinin olmadığını söyledi.
Seven, doktor ile yaptığı görüşmede iyileşme sürecinin en az 2 yıl olacağını, ancak 2 yıl sonra zanlının tamamen iyileşip iyileşmeyeceğinin ise net olmadığını öğrendiğini belirtti.
 
Savunmasını yazarak yaptı
Geniş güvenlik önlemleri arasında ambulans ile mahkemeye getirilen zanlı Hayrettin Özcömert, konuşamaması nedeni ile savunmasını yazılı olarak yaptı.  Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube ve Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri, dünkü teminat duruşması öncesi ve sırasında mahkeme avlusunda kuş uçurtmadı. 

Telefonda cinayet işlediğini bildirdi
İddia Makamı Başsavcılık adına dünkü duruşmada hazır bulunan Savcı Hasan Boşnak, meselenin tahkikat subayı olan Polis Müfettiş Muavini Halil Seven’i, tanık kürsüsüne şahadet vermeye çağırdı.
Seven, zanlının, uzun süre birlikte yaşadığı Halime Çetin’den tartışma sonucu bir süre önce ayrıldığını aktardı.
Çetin’in evinin arkasında bulunan yarı inşaat halindeki binaya yerleşerek, evi gözlediğini aktaran Seven, cinayetten bir gün önce kendi adına ruhsat çıkararak av tüfeği satın alan zanlının, cinayet günü 1 paket av tüfeği fişeği alarak, cinayetten 4 saat önce, maktulün evine yerleştirdiğini ve maktulün eve gelmesini beklediğini söyledi.
Seven, zanlının ifadesinde maktulün eve tanımadığı başka erkekle geldiğini görmesi üzerine av tüfeği ile maktule 4 el ateş ederek öldürdüğünü söylediğini aktardı.
Seven, zanlının daha sonra Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nü arayarak cinayet işlediğini itiraf ettiğini ve kendisini de öldüreceğini söyleyerek telefonu kapattığını söyledi. 

Halime Çetin’i yatak odasında vurdu
Bir ekiple derhal olay yerine intikal ettiğini anlatan Seven, Özcömert’i ikametgahın balkon kısmında kanlar içerisinde, maktul Halime Çetin’i ise iklametgahın yatak odasında kanlar içinde ve cansız halde bulduklarını ve 112 acil servisi aradıklarını ifade etti.
Seven olay yerine gelen sağlık ekiplerinin, Çetin’in cansız olduğunu, zanlının ise canlı olduğunu belirlediğini ve zanlının önce Gazimağusa Devlet Hastanesi, ardından ise Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.
Zanlının 23 Ekim 2017 tarihinde hayati tehlikeyi atlatarak şuurunun açıldığını anlatan Seven, 25 Ekimde kendi el yazısı ile ifade veren zanlının suçunu itiraf ettiğini söyledi.
Soruşturmaya müdahale edemez
Seven, soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının soruşturmaya müdahale edemeyeceğini bildirerek, zanlının, davaları görüşülünceye kadar, 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Ademoğulları tanık olarak dinlenecek
Savcı Hasan Boşnak’ın sorusu üzerine Seven, zanlının 2 yıldan önce iyileşmesinin mümkün olamayacağının Plastik Cerrahı Adem Ademoğulları tarafından kendisine aktarıldığını, zanlının bu süre zarfı içerisinde bir çok ameliyattan geçeceğini ve yüz nakli olacağını ve en az 2 yıl boyunca zanlının kendi hayatını idame ettirebilecek durumda olmadığını mahkemeye aktardı. Seven’in şahadeti üzerine Savcı Hasan Boşnak, hastanın  2 yıl boyunca tedavisini yürütecek olan Plastik Cerrah Adem Ademoğulları’nın mahkemeye tanık olarak dinletmek amacı ile teminat müracaatının 30 Ekim Pazartesi gününe ertelenmesini talep etti.
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, uzman doktorun dinlenmesine olanak sağlamak amacı ile teminat müracaatını, 30 Ekim 2017 tarihine ertelediğini açıkladı. Yargıç Gökhan Asafoğulları ayrıca, zanlının ilgili tarihe değin devlet hastanesinde tedavi altında bulundurulmasına direktif verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473