banner564

Akıncı: Halkı için çalıştı

Var oluş mücadelesine önemli katkıları olan Ziya Rızkı ölümünün 23’üncü yılında anıldı.

Akıncı: Halkı için çalıştı
banner598
Gözde Süreç SARI
Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde önemli katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı ve spor adamı Ziya Rızkı ölümünün 23’üncü yılında anıldı.  Bu çerçevede, ilk tören Girne’deki Ziya Rızkı büstü önünde, ikinci tören ise Karaoğlanoğlu’daki kabri başında yapıldı. 
Törenlerde yapılan konuşmalarda, Ziya Rızkı gibi Kıbrıs Türk halkı ve mücadelesine hizmet veren kişilerin, gelecek kuşaklar tarafından tanınması adına ders kitaplarında yer alması gerektiği kaydedildi. 
Ziya Rızkı büstü önünde düzenlenen törende, büste çelenkler konularak, saygı duruşunda bulunuldu.  Karaoğlanoğlu’da kabri başında düzenlenen törene ise Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TDP Girne milletvekili Zeki Çeler, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ceyhun Birinci, Rızkı’nın ailesi ve sevenleri katıldı. 
Anma töreninde, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Ceyhun Birinci konuşma yaptı. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, maddi değerlerin ötesinde, en büyük zenginliğin, bir kişinin ölümünün ardından söylenecek güzel sözler olduğunu belirterek, Ziya Rızkı’nın ölümünün üzerinden 23 yıl geçtiğini bugüne kadar hakkında bir olumsuz söz sarf edilmediğini ifade etti. 
Ziya Rızkı’nın değerlerine sımsıkı sarılan bir kişi olduğunu söyleyen Akıncı, “Bu değerler; dürüstlük, temizlik, mütevazılık, çalışkanlık, halk içinde olmasıydı” diye konuştu. 
     Sabahın erken saatlerinden başlayarak, geceye kadar çalışan, hep halkın içinde olan Rızkı’nın halkı için çalıştığını söyleyen Akıncı, “Hatırası önünde saygıyla eğiliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 10:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473