banner564

MTG’nin tarihi zaferi 2-1

Ligi şampiyon tamamlayan Mağusa Türk Gücü, Kıbrıs Kupası’nı da kazanarak 32 yıllık hasrete son verdi ve sezonu iki kupayla kapadı

MTG’nin tarihi zaferi 2-1
banner598

 YER: Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı.

HAKEMLER: Kerem Eran-Necmi Bulut-Engin Akkagün
MAĞUSA TÜRK GÜCÜ: Yusuf, M.Erol, H.Uçar, Odibe, Yasin, M.Gürlü, Adil, Dinopeter(Erdoğ dk. 88) Arif(Sadık dk. 70), H.Turan(Uğur dk. 64), Peter 
YENİCAMİ: Ozan, Hasan(Salih dk. 57), Emin, Yasin, Farouk(H. Sadıklar dk. 82), Ünal, Hascan, Tansel(Ali dk. 68), M.Altın, Kenneth, J.Ebuka
GOLLER: Dk. 77 Dinopeter, dk. 88 Sadık(Mağusa Türk Gücü), Dk. 11 Kenneth(Yenicami)

Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Lig şampiyonluğunu kazanan Mağusa Türk Gücü Kıbrıs Kupası final maçında Yenicami’yi 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 yenerek 32 yıllık kupa hasretine son verdi.
 2. dakikada sağ taraftan gelişen atakta Farouk’un ortasında Tansel’in kafa vuruşunda kaleci Yusuf köşeden topu tokatlayarak kornere attı ve rakibine gol şansı tanımadı.
 7. dakikadaki Mağusa Türk Gücü atağında Peter’in rakip ceza alanı içinden vuruşu çok yavaş olunca top kaleci Ozan’da kaldı. 
 11. dakikada Yenicami öne geçti. Ani gelişen atakta J.Ebuka’nın kafa pasında Tansel topu boş pozisyondaki Kenneth’e verdi. Kenneth de yerden düzgün bir vuruşla kaleci Yusuf’un yanından topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. 
 36. dakikada Mağusa Türk Gücü serbest vuruş kazandı. Dinopeter’in vuruşunda kaleci Ozan iki hamlede topa sahip oldu.
 43. dakikadaki Yenicami atağında Tansel’in soldan ortasında defanstan seken topu J.Ebuka kafa ile tamamladı. Ancak kaleci Yusuf topu tokatlayarak rakibine 2. gol şansını tanımadı.
 45+1’inci dakikada Tansel sol taraftan çalımlarla ceza alanına girdi. Kaleci Yusuf ile karşı karşıya kalmasına rağmen vuruşunda Yusuf ayakları ile topu kornere atmayı başardı.
 56. dakikadaki Mağusa Türk Gücü atağında Dinopeter’in sol taraftan son çizgiye kadar inerek kaleye paralel kestiği topa hiçbir takım arkadaşı dokunamadı, defans topu uzaklaştırdı.
 71. dakikada sonradan oyuna giren Mağusa Türk Gücü takımından Uğur sol taraftan iyi bir orta yaptı. Topun gelişine vuran Dinopeter oldu. Ancak kaleci Ozan mükemmel uzandı ve topu tokatlayarak uzaklaştırdı.
 77. dakikada skora denge geldi. Dinopeter sağ tarafta topla buluştu. Çok iyi kullandığı sol ayağı ile sert vurdu, defansa da çarpan top ağlara gidince skor da 1-1 oldu.
 88. dakikada Mağusa Türk Gücü öne geçti. Gelişen atakta sonradan oyuna giren Sadık ceza alanı dışından yerden sert ve düzgün bir vuruşla kaleci Ozan’ı mağlup edince takımını da 2-1 öne geçirdi.
 90+4. dakikada gelişen Yenicami atağında Hascan’ın ceza alanına girmeden vuruşunda ağlara gitmekte olan topu günün en başarılı adamı kaleci Yusuf topu tokatlayarak kornere attı ve rakibine beraberlik şansı tanımadı. 
 Maç da bu skorla sona erdi ve Mağusa Türk Gücü lig şampiyonluğu ile birlikte 32 sene sonra Kıbrıs Kupasını da kazanarak sezonu iki kupayla tamamladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473