banner564

100’üncü yıl coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlanacak

100’üncü yıl coşkusu
banner598

 Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak başlattığı kurtuluş mücadelesinin 100’üncü yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC’de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” törenleri bugün saat 08.00’de Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit’in Bayrak Radyo ve Televizyonu’ndan günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasıyla başlayacak. Tüm ilçelerde, köy ve kasabalarda Atatürk Anıtlarına çelenk koyma töreni gerçekleştirilecek. Gün dolayısıyla birçok siyasi parti, dernek ve birlikler mesaj yayımladı. 

Arıklı: Yeni bir 19 Mayıs ruhuna ihtiyaç var
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, 19 Mayıs’ın, yok edilmek ve geldiği Asya steplerine sürülmek istenen bir milletin tarihe yeniden tutunmak için giriştiği millî mücadelesinin başlangıç noktası olduğunu ifade etti.
Arıklı, “Gerek Türkiye’de, gerekse KKTC’de üzerimize oynanmak isteyen oyunları defetmek için yeni bir 19 Mayıs ruhuna ihtiyacımız olduğu açıktır. Ulu Önder Atatürk’ü ve onun dava arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, Gençlik ve Spor Bayramımızı içtenlikle kutluyoruz” dedi.

Çakıcı: Başlangıç günü
Toplumcu Kurtuluş Partisi (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı da, 19 Mayıs 1919 tarihi sadece Türk Ulusu ve birlikte yaşadığı Anadolu halkları için değil, tüm insanlık için son derece önemli bir gün olduğunu belirtti. Çakıcı yayınladığı 19 Mayıs mesajında, Atatürk’ün Samsun’a çıkış gününün, dünyada mazlum halkların emperyalizme karşı verdiği antiemperyalist savaşların en güçlüsü ve sonuçları bakımından en etkili olanının başlangıç günü olduğunu kaydetti.

Dernek ve birliklerden 19 Mayıs mesajı
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği (KTBB) Türk tarihinin dönüm noktası olarak kabul edilen 19 Mayıs’ın ruhunu gelecek nesillere aktarmak gerektiğini belirtti.
KTTB Başkanı, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, 19 Mayıs mesajında, Atatürk ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda yürüme kararlılığına sahip kuşaklar yetiştirmenin herkesin görevi olduğunu söyledi.
Emekli Subaylar Derneği, Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a çıkarak başlattığı büyük uyanış hareketi ile tarihin akışını değiştirdiğini kaydetti.
Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar yayınladığı 19 Mayıs mesajında, 19 Mayıs’ın Türk Kurtuluş Savaşı’nın “Ya İstiklal Ya Ölüm” parolasıyla başladığı tarihi bir gün olduğunu belirterek, savaşın, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sevk ve idaresinde 9 Eylül 1922’de İzmir’in kurtuluşu ile tamamlandığını hatırlattı.
Baf Türk Birliği Başkanı Cenk Dökmen, tarihin dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs 1919′un 100.yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanının yaşandığını belirtti.
Akdeniz Öğrenci Birliği (AKÖB) Başkanı Abdurrahman Arıkan, 19 Mayıs 1919'daki inanç ve birliğin geleceğe tutulan feneri olduğunu belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474