banner564

Puanlar play-out için

K-Pet Süper Lig’de artık hızla sona doğru gidiliyor. Her geçen haftadan sonra takımlarımızın kaderleri de yavaş yavaş belli oluyor.

Puanlar play-out için
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU

 Zirvenin sahibi artık belli. Yukarıdaki mücadele bundan sonra hangi takımımızın sıralamada daha iyi yerde olacağı mücadelesi olacak. Alt sıralarda ise play-out oynamama mücadelesi var. Farklı bir sistemin uygulanacağı sezon sonunda maçlardan alınacak her puan çok önem kazandı.
  Hafta sonu oynanacak maçlarla 17’nci hafta tamamlanacak. Bugün B.Bağcıl-Yenicami, Lapta-Mağusa Türk Gücü, Serdarlı-Yeniboğaziçi ve Çetinkaya-Gençlerbirliği maçları oynanacak. Pazar günü ise Lefke-Doğan Türk Birliği, Gönyeli-Küçük Kaymaklı ve Cihangir-Mormenekşe maçlarıyla hafta tamamlanacak. Tüm maçlar saat 14.30’da başlayacak.

Ev sahibinin kritik maçı B.Bağcıl-Yenicami
Ligde haftayı mağlubiyetle tamamlayan B.Bağcıl, Çetinkaya karşısında çok farklı bir galibiyet alan lider Yenicami’yi konuk edecek. Ev sahibi takım açısından çok daha fazla önem taşıyan maçta B.Bağcıl mutlak 3 puan için sahaya çıkacak. Ancak lider karşısında işleri çok zor olacak. Yenicami’de takımdan ayrılan Kenneth kayıp gibi görünse de bulundukları yer ve kadrolarının genişliği onları fazla etkilemeyecek. Namağlup olup bu ünvanı korumak için mağlup olmak istemeyecekler. Bunu başaracak güçleri de vardır. Bostancı Yakup Özorun Stadı’ndaki maçı Hakan Muhtaroğlu yönetecek.

Lapta inançlı Lapta-Mağusa Türk Gücü
Son sıralardan bir türlü kurtulamayan Lapta, hafta sonunda Yeniboğaziçi karşısında mağlup olmasına rağmen geçmiş haftalara oranla çok daha iyi mücadele etti. Kendi sahasındaki maçtan galibiyetle ayrılma inançları daha da arttı. Gol atabilme becerisini gösterirlerse kazanabilirler. Mağusa Türk Gücü yarıda kalan Gönyeli maçını hükmen kazanarak 3 puanın  sahibi oldu ve puanını 15 yaptı. Fakat maç boyunca çok zor anlar yaşadılar. Böyle oynarlarsa Lapta karşısında işleri beklediklerinden çok zor olacak. Kazanamazlarsa play-out oynama şansları daha da artacak. Lapta Şevket Kadir Stadı’nda oynanacak maçta hakem Timur Ercan Bodi düdük çalacak.

Serdarlı kazanmaya mecbur Serdarlı-Yeniboğaziçi
Son haftada Gençlerbirliği deplasmanından aldığı beraberliğe rağmen hiç de rahat bir durumda değiller. Topladıkları 20 puanı çok daha yukarılara çekmek zorundalar. Yeniboğaziçi karşısında ev sahibi olmaları nedeniyle kazanmaya çok daha yakın. Yeniboğaziçi özellikle kendi sahasındaki başarısını deplasmanlarda gösteremiyor. Ndoye’nin ayrılması ve yerine Allen’in gelmesinin takıma neler katacağını göreceğiz. Kolay olmayan bir deplasmana gidecekler. Bulundukları yerde rahat olsalar bile alabilecekleri puan onları çok rahatlatacak. Serdarlı 14 Ağustos Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Sezener.

Başkent’teki zor maç Çetinkaya-Gençlerbirliği
Çetinkaya haftayı farklı bir mağlubiyetle tamamladı. 13 puanla play-out oynamaya en yakın takım durumundalar. İkinci yarının başındaki performanslarını Gençlerbirliği karşısında ortaya koyarlarsa istediklerini alabilirler. Galibiyetten başka bir skor onları pek tatmin etmez. Ancak  ısrarla galibiyet için plansız hücum ederlerse puan dahi alamazlar. Gençlerbirliği de kazanamazsam bile kaybetmeyeceğim diyor. Çünkü 25 puan onlar için hiç de rahat edebilecekleri bir puan değil. Dış sahada başarılı sayılan Gençlerbirliği her türlü sonucun olabileceği bir maça çıkacak. Rakibinin mutlak galibiyet istemesi onlara avantaj sağlayabilir. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta Kerem Eran düdük çalacak.

İzlenecek bir maç Lefke-Doğan Türk Birliği
Lefke cezası nedeniyle bu maçı Lefkoşa’da oynayacak. Son hafta Cihangir’e mağlup oldular. Kadrosundaki cezalı oyuncuların yokluğundan çeken bir takım. Aldıkları saha kapatma cezası da eklenince maçlardan çok bu konular onları daha fazla yormaya başladı. 25 puanda kalmaları onları da sıkıntıya soktu. Kazanmak zorunda oldukları bir maça çıkacaklar. Doğan Türk Birliği,  B.Bağcıl karşısında zor d olsa galip gelmesini bildi. Sıralamadaki yerleri çok iyi, bunu daha yukarılara taşımak için kazanmaları gerekir. Gerçek hedefleri kupa olsa bile kazanarak çok daha rahat olmak isteyecekler. Galip gelirlerse kupa hedefleri çok daha fazla olacak. Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki maçın hakemi Savaş Tilki.

Tek amaçlı maç Gönyeli-Küçük Kaymaklı
Olaylı Mağusa Türk Gücü maçında sahadan çekilen Gönyeli galibiyetle tanışamayan tek takım. Mevcut kadrosuyla Küçük Kaymaklı karşısında kazanma şansları yok gibi. Genç oyuncular maçın belli bir bölümüne kadar mücadele ediyorlar. Neredeyse sezonun tamamlanmasını bekleyen bir ekip. Küçük Kaymaklı ligin ikinci yarısında henüz galibiyetle tanışamadı. Oyun olarak da taraftarlarını memnun edemediler. Gol sorunlarını çözmeleri gerekir. Kazanamazlarsa ligdeki yerlerini de kaybedebilirler. Bunun için kazanmak zorundadırlar. Kolay geçecek bir maç. Gönyeli Stadı’nda oynanacak maçta hakem Utku Hamamcıoğlu düdük çalacak.

Haftanın maçı diyebiliriz Cihangir-Mormenekşe
İkinci yarının en başarılı iki takımın mücadelesi diyebileceğimiz bir maç. Moral oarak üst seviyede bir takım. Kendi sahasındaki maçı kazanmak zorunda. Çünkü 22 puanla hala play-out’un içinde yer alıyor. Kazanmaya alışmış olmaları en büyük avantaları. Güçlü ve disiplinli bir takımla oynayacaklarını da unutmamaları gerekir. Mormenekşe de tıpkı rakibi gibi son haftaların başarılı takımlarından. Rakibine oranla daha rahat bir durumda. Kazanamazsa bile kaybetmek istemeyecek. İzlemeye gelecek taraftarların güzel bir maç izleyeceklerine inanıyoruz. Cihangir Stadı’ndaki zorlu maçın hakemi Serhan Şimşek.   

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473