banner564

Faciadan dönüldü

Direksiyon hâkimiyetini kaybeden sürücü şeride geçti, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerini taşıyan araç kazadan kıl payı kurtuldu

Faciadan dönüldü
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyeleri dün sabah saatlerinde Mutluyaka Kavşağı yakınlarında, dikkatsiz bir sürücünün karşı şeride geçmesi sonucu kelimenin tam anlamı ile ölümden döndü. Gizem Sevindik isimli sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkan NN 338 plakalı araç, orta refüjü aşarak karşı şeride geçti ve o esnada Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti üyelerini taşıyan RHA plakalı araç iğle burun buruna geldi. RHA araç sürücüsünün son anda direksiyonu kırması ile büyük bir kazanın önüne geçildi. Kaza sonucunda yaralanan olmadı, polis kaza ile ilgili soruşturma başlattı.

Son bir haftada 58 kaza oldu
Öte yandan KKTC’de son bir haftada meydana gelen 58 trafik kazasında 12 kişi yaralandı.
Polisten verilen bilgiye göre, toplam 336 bin TL’lik hasara neden olan kazaların bölgelere göre dağılımı Lefkoşa 17, Gazimağusa 15, Girne 17, Güzelyurt 2 ve İskele 7 şeklinde gerçekleşti.
Aynı devrede yapılan trafik kontrollerinde 663 trafik suçu tespit edildi.

Aynı dönemde 619 suç işlendi
KKTC’de son bir haftada polisin ülke genelinde yürüttüğü trafik denetimlerinde, toplam 5 bin 619 araç sürücüsü kontrol edildi.
Kontrol edilen araç sürücülerinin 663’ü ile ilgili ileri işleme gidilirken, aleyhinde işlem yapılan araç sürücülerinin 158’i süratli, 6’sı tehlikeli, 19’u dikkatsiz, 47’si seyrüsefer ruhsatsız, 21’i sürüş ehliyetsiz, 25’i alkollü, 12’si muayenesiz, 27’si sigortasız, 9’u “A” yol kullanma izinsiz araç kullanmaktan ceza aldı.
Sürücülerin 131’i seyir halinde cep telefonu ile konuşmak, 41’i trafik levha ve işaretlerine uymamak, 4’ü trafik ışıklarına uymamak, 6’sı “B” özel işletme izinsiz araç kullanmak, 6’sı koruyucu miğfer başlıksız motosiklet kullanmak, 2’si tonajından fazla veya tehlikeli yük taşımak ve 149’u diğer trafik suçlarından rapor edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2018, 10:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474