banner564

Hayal kırıklığı yaşadım

İlk kez Meclis’e giren HP Milletvekili Dr. Hasan Topal, Diyalog TV’de hem partisini, hem de siyaset kurumunu eleştirdi:

Hayal kırıklığı yaşadım
banner598

 Halkın Partisi (HP) Gazimağusa Milletvekili Hasan Topal, genel seçimlerden bu yana aradan geçen 5 aylık sürede yaşananları değerlendirirken “Hayal kırıklı yaşadım” dedi. 

   Partisinin yerel seçimlerde başarısız olduğunu savunan Topal, “kendimi yalnız hissettim” diyerek, konulara “Her şeyi ben bilirim” mantığıyla yaklaşmanın doğru olmadığını söyledi. 
   Siyasette “yapacağım” değil, “yaptım” diyebilmenin önemine değinen Topal, siyaset yalan söyleme sanatı değildir” diyerek sert mesajlar gönderdi.
   HP Milletvekili Dr. Hasan Topal Diyalog Tv’de katıldığı Detay programında Aytuğ Türkkan’ın sorularını yanıtladı.
   Siyasete girdiğine pişman olduğunu ifade eden Topal, şunları kaydetti:
   “Parmağımın arkasına saklanmıyorum, siyaset benim için bu geçen sürede tamamen bir hayal kırıklığıdır. Ben pragmatik bir düşünce içerisinde yetiştim. Yani sorunları çözen bir felsefe ile yetiştim. Ben siyasette de bunu yapabileceğimi düşündüm ama düşündüğüm gibi olmadı.”
   Partisine yönelik eleştirilerde de bulunan Topal, “Kendi düşüncelerimi uygulayabilecek bir ortam bulamadım maalesef. Yani kendimi bu siyasi ortamda yalnız hissediyorum” dedi.

“Yapacağım değil, yaptım diyebilmeliyiz”
Sürekli halkın içinde olduğunu söyleyen Dr. Hasan Topal, siyasette yapacağım değil, yaptım demenin önemine değinerek şöyle devam etti:
   “Hükümetseniz, siyasetçiyseniz ‘yapacağım’ yoktur, ‘yaptım’ olmalıdır. Halkın karşısında vaat verecek bir pozisyonda değilim artık. Karamsarlığım bu noktadadır. Yapacağım dediğiniz sürece halkı depresyona sokarsınız. Siyasiler vaat vermenin ötesinde hiç bir şey yapmadı. O nedenle yapacaksınız ve halkın karşısına çıkıp yaştım diyeceksiniz. Başka türlü siyasetçiye güven olmaz.” 

“Yerel seçimde başarısız olduk”
Halkın Partisi Milletvekili Hasan Topal, partisinin yetkililerinin aksine yerel seçimde başarısız olduklarını söyledi.
Topal, “Kim ne derse desin, başarısızız! Hastayı ameliyata alırsınız, ameliyat bitti ve hastanın ailesine ameliyat çok başarılı oldu ama hasta öldü” demenize benzer bu. Başarı çıkardığın belediye başkanı ve meclis üyesi sayısıdır. Eğer bu yoksa başarı var diyemezsiniz. Üstelik içişleri Bakanlığı da sizde” ifadelerini kullandı.

“Siyaset yalan söyleme sanatı değildir”
Siyasete yönelik sert mesajlar veren Dr. Topal, “Verdiğim sözü verine getiremezsem rahatsız olurum” dedi, şunları kaydetti:
    “Siyaset yalan söyleme sanatı değil. Bir şeyin arkasına saklanıp da takiye yapmak da değildir” diyen Hasan Topal, siyasetin halka rağmen değil, halkla birlikte yapıldığını belirtti. Topal, “Halka gerçeği anlatacaksınız.”
 
“Her şeyi ben bilirim demek doğru değil”
   Gazimağusa milletvekili Dr. Topal şunları kaydetti:
“Her şeyi ben bilirim demek çok tehlikelidir. Çünkü bu akılla giderseniz sonunda yere çakılırsınız. Uyarılar önemlidir, ekibiniz çok önemlidir. Kuracağınız aura çok önemlidir. Halkın içine girip, samimi olmanız lazım. Ben Meclis’te yanlış başıma oturuyorum, elimden geleni anlatmaya çalışıyorum. Almak isteyen alır almak istemeyen de almaz. Ama bu şekilde gitmeyeceğini düşünüyorum. Eğer ben siyasete girmişsem bunun kavgasını veririm.”

İstifa söz konusu değil 
   HP Milletvekili Topal, tüm eleştirilerine rağmen partisinden istifa etmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Ben bir partiye girmişsem o partide bitiririm siyaseti. Orada mücadelemi veririm, düzetmek için çalışırım” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474