banner564

Şok karar

Serdar Denktaş, talebini yerine getirmeyen Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulunu görevden aldı

Şok karar
banner598
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür  ve Spor Bakanı Serdar Denktaş Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu’nu  görevden aldı.
Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu önceki gün yaptığı toplantı sonrasında atanmış üç kişi bakan Denktaş tarafından görevden alındı. Görevden alınan Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı  ve İbrahim Ürcan dün bir basın bildirisi yayınlayarak görevden alınma gerekçelerini açıkladılar. 

İstihdam edip sorumlu atanması istendi
Atanmış olarak Spor Dairesi genel yönetim kurulunda görev yapan Songuç Kürşad, Cevdet Tınazcı  ve İbrahim Ürcan imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde önceki gün gerçekleştirdiği toplantıda milli piyangolar birimine Serdar Denktaş tarafından istihdam edilmesi ve sorumlu yapılması istenen bir kişinin yönetim kurulu tarafından reddedilmesinin gerekçe olduğu belirtildi. 
Yapılan açıklamada “14.08.2014 Perşembe gün Genel Yönetim Kurulu toplantısına yapılan çağırıda gündem maddesi olarak yer almayan, ancak Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür Ve Spor Bakanı Sn. Serdar R. Denktaş’ın talebi ile toplantı başlamadan son dakikada görüşülecek gündem maddeleri içerisine ‘’Yudum Mişon isimli kişinin Piyangolar Birimine İstihdam edilmesi ve Piyangolar Birim sorumluluğuna atanmasına ‘’ ilişkin olarak bir gündem maddesi eklendi. Bu gündem maddesi ile ilgili olarak yapılan görüşme sonrasında, ‘’ Piyangolar Biriminde herhangi bir personel açığının bulunmaması ve Piyangolar Biriminde çalışan personel arasında Birim sorumluluğuna atanabilecek niteliğe haiz birden fazla kişinin bulunması nedeniyle, dışarıdan bir kişinin Piyangolar birimine istihdam edilip, Birim sorumlusu yapmanın uygun olmayacağı’’  gerekçesiyle, ilgili gündem maddesi, Genel Yönetim Kurulundaki tüm üyelerin oy birliği ret edildi. Bu toplantı öncesinde Bakanımız Sn. Serdar R. Denktaş ile son derece uyumlu bir şekilde çalışmalarımız devam etmekteydi. Ancak dünkü toplantı sonrasında alınan ret kararı üzerine toplantıdan hemen sonra 14.08.2014 tarihinden itibaren Genel Yönetim Kurulu üyeliğinden alındığımız bize tebliğ edildi” denildi.

Karaoğlanoğlu yerine Tatlısu sahasını istedi
Bakan Denktaş’ın Karaoğlanoğlu stadı için alınmış sentetik zemin ihalesinin iptal edilmesi ve Tatlısu sahasının sentetik zemin yapımı için ihaleye çıkılmasını istediği ancak bu isteğin de genel yönetim kurulu tarafından Tatlısu köyünden önce Girne bölgesinin daha acil ihtiyacı olduğu için reddedildiği öğrenildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 08:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473