banner564

Sporun Oskarları sahibini buldu

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Yılın Başarılıları Ödül töreni dün akşam gerçekleştirildi

Sporun Oskarları sahibini buldu
banner598
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Yılın Başarılıları Ödül Töreni” dün akşam Göçmenköy’deki merkez binada, Fikret Ünlü Yüzme Havuzu’nda gerçekleştirildi. 
Gecede Ahmet Sami Topcan Spor Üstün Hizmet Ödülü Hüseyin Mevlit’e, Mete Adanır Yılın Sporcusu Ödülü Ali Osman Nurettin’e, Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü Turan Altay’a, Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü Savaş Tilki’ye verildi. Zeka Özteknik Özel Ödülleri Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı ile birlikte Erten Gazi’ye verildi.

Akıncı: Başarı takdir edilmeyi bekler
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı yaptığı konuşmada KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz ve TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’in yaptıkları konuşmaların altına imzasını attığını belirtti. Böyle güzel bir gecede kuzeyden ve güneyden spor yazarlarının da buluşmasının önemine dikkat çeken Akıncı, başarının takdir edilmeyi beklediğini, bu bağlamda KTSYD’nin yaptığı ödüllendirmeye takdirlerini sunduğunu söyledi.

Kaçmaz: Ödüller ciddi bir motivasyon sağlamaktadır
KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz yaptığı konuşmada “Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi durum nedeniye, sporumuzun üzerindeki izolasyonların yarattığı sıkıntıları aşma konusunda ödüllendirme ciddi bir motivasyon sağlamaktadır. KTSYD’nin ‘Sporun Oskarları’ olarak geleneksel hale gelen ödülleri de branşlarında başarılı olan spor ailesinden isimlerin başarılarını taçlandırma hedefi taşımaktadır. Türkiye Spor Yazarları Derneği başkanı sayın Oğuz Tongsir de bugün aramızda. Onunla yaptığımız görüşmede iki derneğin Ana - Yavru değil kardeş, arkadaş iki dernek olduğunu vurguladık” ifadelerini kullandı.

Ödüller
Konuşmaların ardından ödüller verildi. Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından Hüseyin Mevlit’e takdim edildi. Voleybolcu Ali Osman Nurettin’e Mete Adanır Yılın Sporcusu Ödülü’nü Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber verirken, Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü’nü Teknik Direktör Turan Altay, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’ndan aldı.
Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü’ne layık görülen futbol hakemi Savaş Tilki’ye ödülünü KTSYD Başkanı Ogün Genç Kaçmaz takdim etti. Zeka Özteknik Özel Ödülleri’nden ilki basketbolcu Erten Gazi’nin yurt dışında olması nedeni ile anneannesi Şeniz Zabit aldı. Ödülü Başbakan Yardımcısı, Turizm, Ekonomi, Kültür ve Spor Bakanı Menteş Gündüz takdim etti. Diğer özel ödülün sahibi Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’na plaketini TSYD Başkanı Oğuz Tongsir tarafından verilirken madalyaları Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı ve Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış tarafından takdim edildi. Gece ödül alan ve veren isimlerin toplu bir hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.


Fotoğraflar: Mehmet ÜNALMIŞ

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474