banner564

Askeri törenle karşılandılar

Anastasiadis’in, başarılı politikasıyla arapları etkilemesinden sonra Suudi Arabistan ve Bahreyn güneye büyükelçi atadı

Askeri törenle karşılandılar
banner598
   Rum lideri Nikos Anastasiadis’in izlediği başarılı politika sonrasında arap ülkeleriyle ilişkiler geliştirilirken, Suudi Arabistan ve Bahreyn, Güney Kıbrıs’a büyükelçi atadı.
   Fileleftheros gazetesi, Suudi Arabistan, Bahreyn ve Ürdün büyükelçilerinin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e güven mektuplarını sunduklarını ve saraya girişlerinde askeri törenle karşılandıklarını yazdı.
   Suudi Arabistan’ın 1960 yılında “Kıbrıs Cumhuriyeti” kurulduğunda büyükelçisinin olduğunu ancak büyükelçiliğin 1966 yılında kapandığını belirten gazete, Bahreyn’in ise ilk kez büyükelçi atadığına vurgu yaptı.
   Gazete, Suudi Arabistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Essam İbrahim Bait Almal ve Ürdün Büyükelçisi Fawwaz Al Eitan’ın kürsülerinin Atina’da, Bahreyn Büyükelçisi Sheikh Raşhid bin Abdulrahman Al Khalifa’nın kürsüsünün ise Kahire’de olacağını yazdı.
   Habere göre Suudi Arabistan büyükelçisi güven mektubunu sunarken yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın Filistin konusunda izlediği tutumdan ötürü teşekkür ederek ülkesinin Kıbrıs sorununa BM kararları çerçevesinde bir çözüm bulunmasını desteklediğini ifade etti.
    Ürdün Büyükelçisi “Kıbrıs’ın bağımsızlığı, egemenliği ve toprak bütünlüğünü desteklediklerini belirterek çözüm müzakerelerinin başlamasını memnunlukla karşıladıklarını vurguladı.
    Bahreyn Büyükelçisi ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in ülkesini ziyareti sırasında imzalanan anlaşma ve uzlaşı memorandumlarına değinerek bu anlaşmaların iki ülke arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi niyetinin bir göstergesi olduklarını ifade etti.
   Habere göre Anastasiadis ise, İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları toplantısında Rum tezlerine verdikleri destekten ötürü büyükelçilere teşekkürlerini ileterek bu ülkelerle ilişkilerin güçlendirilmesinde kararlı olduklarını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473