banner564

Adil değil

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ‘Mursi’ açıklaması:

Adil değil
banner598
ABD Dışişleri Bakanlığı, eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler mensuplarına yönelik idam kararından derin rahatsızlık duyduklarını ve kararın adil olmadığını açıkladı. 
Kahire Ceza Mahkemesi'nin idam kararlarını onamasının ardından yazılı bir açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, toplu yargılama ve cezalandırma yöntemine karşı olduklarını ve bunu sıklıkla ifade ettiklerini dile getirdi. Bu yöntemin çoğunlukla muhaliflere ve şiddete başvurmayan aktivistlere uygulandığına dikkat çekti. 
Muhammed Mursi ve diğer isimlere yönelik bu kararın adil olmadığını ve hukuka güveni sarstığını kaydeden Kirby, “Mısır'daki tüm idam cezalarında olduğu gibi bunun da otomatik bir biçimde temyize götürüleceğini anlıyoruz.” ifadelerini kullandı. 
Adaletin menfaati adına adil yargı ve bireysel yargılama uygulamasına yönelik ihtiyacı dile getirmeye devem edeceklerini kaydeden Kirby, “Daha önce de belirttiğimiz gibi bireylerin haklarının korunması ve adil yargı Mısır’ın arayışında olduğu refah ve istikrar adına kritik öneme sahip.” ifadelerini kullandı.
Kahire Ceza Mahkemesi, iki yıl önce Mısır'da askeri müdahale ile cumhurbaşkanlığı koltuğundan indirilen Muhammed Mursi hakkında daha önce verdiği iki idam cezasından birini onamış, diğerini ise müebbet hapse çevirmişti.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473