banner564

Tekrar maçı TMK’nın 58-50

Liseler Arası Erkekler Basketbol Şampiyonası yarı finalinde kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarına karar verilen karşılaşma sonuçlandı

Tekrar maçı TMK’nın 58-50
banner598

Liselerarası (Genç) Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda Türk Maarif Koleji, ilk maçta kural hatası yapıldığı gerekçesiyle tekrarlanan yarı final mücadelesinde, Yakın Doğu Koleji’ni 58-50 yenerek finalde Girne Amerikan Koleji’nin rakibi oldu.

İki okul arasında geçtiğimiz hafta oynanan ve okul sporlarında büyük kaosa neden olan yarı final maçının normal süresi 49-49 eşitlikle tamamlanmış ve hakemler tarafından 3 dakika olarak oynatılması gereken uzatma bölümü 5 dakika olarak oynatılmıştı. Uzatmalar sonunda ise, TMK karşılaşmadan 57-55 galip ayrılsa da, YDK uzatma süresi ile ilgili bakanlığa itirazda bulunmuştu. 
Okul sporları gündemini yoğun bir şekilde etkileyen olay sonrasında bakanlığa karşı büyük tepkiler sergilenirken, uzun süre karar veremeyen bakanlık maçtan ancak 4 gün sonra karar alarak YDK’nın itirazını haklı bulmuş ve maçın tekrarlanacağını açıklamıştı. 
TMK ile YDK arasındaki büyük heyecan ve çekişmeye sahne olan tekrar karşılaşması dün Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda dolu tribünler önünde oynandı.

Müthiş maç, müthiş heyecan, kazanan TMK
Tekrar maçında tribünleri dolduran iki okul öğrencileri, maç boyunca takımlarına destek vererek, okul sporlarında salondaki özlenen görüntüyü oluşturdular. 
İki takım da maça temkinli başladı ve ilk periyot karşılıklı atılan sayılarla 12-12 eşitlikle geçildi. İkinci periyotta TMK sayı üretmede sıkıntı yaşayınca YDK, Kağan ve Ertuğrul’un üst üste üçlükleriyle bir anda farkı açtı ve devreyi de 10 sayılık farkla 31-21 önde tamamladı.
Üçüncü periyod 38-34 YDK üstünlüğünde geçildi. Maçın son periyodunda ise heyecan bir saniye bile dinmedi. YDK organize olmakta zorluk çekerken Arda ile Kemal’ın etkili oyunu ve üçlükleriyle de TMK 5 dakika kala skoru 40-40’a getirdi. 
TMK bu andan itibaren oyun üstünlüğünü tamamen eline alarak yeniden ayağa kalktı. 
Ersin ve Mert’in enerjileri, Şevki ile Onur’un da pota altındaki müthiş performansları ile TMK farkı açarak mücadeleden 58-50 galip ayrıldı ve adını finale yazdırdı. 

Şampiyon 8 Mart’ta belli olacak
Liselerarası (Genç) Erkekler Basketbol Şampiyonası’nda Türk Maarif Koleji ile Girne Amerikan Koleji arasında oynanacak ve şampiyonun belli olacağı final karşılaşması 8 Mart 2016 Salı günü Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2016, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474