banner564

UKÜ ve YDÜ şampiyon

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Derviş Mişon Kupası tamamlandı

UKÜ ve YDÜ şampiyon
banner598
Cemil GARİP
KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Derviş Mişon Kupası Hentbol Turnuvası dün akşam oynanan final karşılaşmaları ile tamamlandı. Büyük kadınlarda şampiyonluğa UKÜ ulaşırken, büyük erkeklerin şampiyonu YDÜ oldu.

UKÜ: 20 - DAÜ: 19
Gecenin ilk final karşılaşması büyük kadınlarda oynandı. YDÜ RA25 Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşması son yılların temposu en yüksek finali oldu. Baştan sona çekişme içerisinde geçen karşılaşmanın ilk yarısını DAÜ 11-10 önde tamamladı. İkinci devrede de devam eden çekişme oyunun son saniyelerine kadar devam etti. UKÜ takımından kaleci Şerife yaptığı kurtarışlarla, Ayşe ise sol kanattan kaydettiği gollerle geceye damgasını vuran isimler oldular.
Maçın son dakikasında bulduğu golle DAÜ karşısında 20-19 öne geçen UKÜ bu avantajı maç sonuna taşıyarak karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı ve şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

YDÜ: 29 - Yükseliş: 26
Gecenin ikinci finalinde büyük erkeklerde YDÜ ve Yükseliş takımları karşı karşıya geldiler. Kadınlar finali gibi bu final da nefesleri kesti. Maç boyunca her iki takımın karşılıklı kaydettiği gollerle eşit giden mücadelenin ilk devresi YDÜ’nün 13-12 üstünlüğünde tamamlandı. İkinci yarıda da takımlar tempoyu düşürmediler ve oyunda önce beraberliği bulan Yükseliş rakibi karşısında 2 gol üstünlüğü yakaladı. Sahanın en iyilerinden Berkman’ın kırmızı kartla oyun dışı kalması Yükseliş’in gücünü kırdı. Oyunun son dakikalarında YDÜ rakibi karşısında 3 gollü farkı yakaladı ve karşılaşma da YDÜ’nün 29-26 üstünlüğünde tamamlandı.

Final karşılaşmaları sonunda düzenlenen ödül töreninde oyunculara madalyaları ve şampiyon olan takımlara kupaları merhum Derviş Mişon’un ailesi ve Hentbol Federasyonu Başkanı Mustafa Akyön tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2016, 09:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474