banner564

Vurduğunuz gol olsun

Vurduğunuz gol olsun
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
  K.Pet Süper Lig’de ilk 2 hafta geride kalırken puansız takımın olmadığını görüyoruz. Bunun yanında ilk 2 maçını kazanan sadece GAÜ Çetinkaya var. Baf Ülkü Yurdu ise gol atamayan tek takım durumunda. GAÜ Çetinkaya ve Binatlı takımları da gol yemeyen takımlar.
Batı bölgesinin  takımından Yalova Lefke ve Baf Ülkü Yurdu ise sezona kötü başlayan takımlar olurken Binatlı 2 maçta topladığı  puanla daha iyi durumda.
 
  Mağusa Türk Gücü-T.Ocağı (MTG’nin kader maçlarından biri)
  Mutlak şampiyonluk parolası ile sezona başlayan M.Türk Gücü söylemlerin değil, saha içi  icraatların önemli olduğunu geride kalan 2 haftada alınan 1 puanla çok iyi anlamıştır. Kendi evindeki maçı kazanamazlarsa hafta onlar için çok farklı olaylarla da dolu olabilir.
  T.Ocağı ilk hafta aldığı galibiyetten sonra G.Gücü karşısında beklemedikleri ancak futbolda hiçbir maçın oynanmadan kazanılmayacağını anladıkları bir mağlubiyet aldılar. Rakibinin ya hep ya hiç diyeceği çok zor bir maça çıkacaklar. Rakibinin stresinden yararlanabilirler.
  Mağusa Cambulat Stadı’ndaki maçın başlama saati 15.30.  

Doğan Türk Birliği-G.Gücü (Ev sahibi seri yakalamak amacında)
  İlk 2 haftada  puan alırken yine ligin kaderini en fazla etkileyecek takım olduğunu gösterdi. Güçlü rakibi K.Kaymaklı’yı mağlup ederek puanını 4‘e çıkardıktan sonra bu maçı da kazanıp bir seriyi başlatmak isteyecek. Rakibini hafife alırsa hayal kırıklığına uğrayabilir.
  G.Gücü yine ligimizin mütevazi ama her zaman da her takım karşısında her türlü sonucu alabilen bir takım. T.Ocağı karşısında çok iyi oynamasalar da onlar için ilerleyen haftalar adına çok önemli olan bir galibiyet aldılar. Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’ndaki maç saat 15.30’da başlayacak.  

G.Birliği-Cihangir (İzlenmesi gereken bir maç) 
  G.Birliği ligin an fazla gol atan takımlardan bir olurken aynı zamanda yediği 5 golle de en fala gol yiyen ikinci takım durumunda. Eğer zirve mücadelesinden geride kalmak istemiyorsa bu kadar fazla gol yememeli. Gol yeme sorununa mutlaka sorun bulmalıdır. Son maçta 2 farklı mağlubiyetten beraberliği yakalamaları bu hafta adına olumlu bir gelişme oldu.
  Cihangir takımı güçlü rakibi M.T.Gücü karşısında çok değerli bir galibiyet aldı. Belki çok fazla efor sarfetmiş olmaları onların bu maçtaki en büyük sorunları olacak. Kendi evinde her zaman favori olan rakibi karşısında puan veya puanlar alırlarsa hiç kimse şaşırmamalıdır.
  İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçın başlama saati 15.30.

K.Kaymaklı-Ozanköy (K.Kaymaklı kazanmak zorunda)
  K.Kaymaklı sezona bir çok takım gibi şampiyonluk parolası ile başladı. İlk hafta aldığı galibiyete rağmen ikinci hafta farklı mağlup olarak beklentileri farklılaştırdı. İlk kez kendi sahasında oynamanın avantajı ile mutlaka kazanmak isteyecek. Kazanamasa farklı sesler çıkmaya başlayabilir.
  Ozanköy ligin yeni takımlarından biri ve bu lige alışması onlara fazla zaman alacak. Lig için çok da yeterli olmayan bir kadroları var. Bu zor deplasmanda rakiplerinin de mutlak kazanmak istediği maçta beklemedileri bir skorla da karşılaşabilirler. Güçlerini bilerek oynarlarsa belki puanla ayrılabilirler. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maç saat 15.30 da başlayacak.

 Alsancak Yeşilova-Y.Boğaziçi (Yenilerin düellosu)
  Ligin 2 yeni takımının mücadelesinde kazanan sadece 3 puan almayacak, moral motivasyonunu da yukarılara taşıyacak. Merit Alsancak Yeşiloca son maçta 3 puanı aldım derken ancak 1 puanla sahadan ayrıldı. Kendi sahasında rakibine oranla daha avantajlı.
 Y.Boğaziçi için belli ki bu sezon çok zor geçecek. Sınırlı ve çok genç kadrosu ile sıkıntılar yaşamakta. GAÜ Çetinkaya karşısında rakibinin eksik kalmasını değerlendiremedi. Kendi saha avantajını kullamak isteyecek rakibi karşısında onları zor dakikalar bekliyor. Alınabilecek tek puan anlar adına altın değerinde. Mustafa Hidayet Çağlar Stadı’ndaki maç saat 15.30’da başlayacak.

Lefke-Yalova (3 puandan çok fazlası)
  Batı bölgesinin sezona kötü başlayan iki takımın mücadelesinden galibiyetle ayrılan ilerleyen haftalar için büyük bir iş başarmış olacak. Lefke yine kendi evinde oynayacak. İlk 2 haftada yaşadığı puan kayıplarını mutlak telefi etmek isteyecek. Ancak her sonuca açık bir maç oynayacak.
  Yalova cezası nedeniyle hafta sonu oynadığı Lefke sahasına bir kez daha gidecek. Baf Ülkü Yurdu karşısında kötü bir oyun oynayarak ancak tek puan alabildi. Aynı oyunu oynarlarsa kazanmaları çok zor. Kendisi gibi kötü olan rakibi karşısında her türlü sonucu da alabilir.
  Lefke 16 Ağustos Stadı’ndaki maçın başlama saati 15.30.

GAÜ Çetinkaya-Binatlı (Lider kayıp istemiyor)
  Ligde her türlü enleri barındıran GAÜ Çetinkaya, bu maçta kayıp yaşamak istemiyor. Kendisi gibi gol yemeyen rakibi karşısında yakaladığı çıkışını sürdürüp olası puan farkını artırmak isteyecek. İyi bir kadrosu olan ancak bekleneni veremeyen rakibi karşısında tek hedefleri galibiyet.
  Binatlı topladığı  4 puana rağmen gol yemese de sadece 1 gol atabildi. Liderle zor bir maça çıkacaklar. Güçlü rakibi karşısında puan alabilme şansları olduğu kadar puansız ayrılma şansları da fazla. Liderin isminden korkmazlarsa istediklerini alabilirler.
  Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak gece maçı saat 18.30’da başlayacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2017, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473