banner564

Sorun aşıldı

Cumhurbaşkanlığının girişimleri sonucu, Rum Yönetimi Erenköy’e araç kısıtlamasını kaldırdı

Sorun aşıldı
banner598
Erenköy Direnişi ve şehitlerini anma törenleri vatandaşların katılımıyla yapılabilecek. 
Rum Yönetimi’nin, başta Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı olmak üzere, yetkililerin ısrarlı girişimleriyle, bugün, Yeşilırmak Kapısı’ndan Erenköy’e gideceklerle ilgili kısıtlamayı kaldırdığı, kaydolan tüm vatandaşların törenlere katılabileceği açıklandı.
Cumhurbaşkanlığı’ndan konuya ilişkin TAK’a verilen bilgide, Rum tarafının konuyla ilgili “hatalı” kararını gözden geçirerek, geçişine izin verilecek araç sayısını artırdığı kaydedildi. 
Açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın konu bilgisine gelir gelmez çözmek için çaba gösterdiği vurgulanarak, Erenköy Mücahitler Cemiyeti’nin bu gelişmenin ardından önceki gün açıkladığı “vatandaşları götürmeme” kararından vazgeçtiği bilgisinin alındığı ifade edildi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, konuya ilişkin temasları sırasında Rum yetkililere, “Rum hükümetinin aldığı bu kararın KKTC’deki kiliselerde yapılmak istenen ayinlerle ilgili kısıtlamaya misilleme olduğunu ve böyle bir kararı yanlış bulduklarını, bunun özellikle bu dönemde gerginliği artıracağını” iletti.

Dışişleri Bakanlığı nezdinde girişim
Erenköy Mücahitleri Cemiyeti ise açıklamasında, Dışişleri Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda, devlet ve hükümet kurumlarının yoğun girişimleriyle Rum tarafının, Erenköy Şehitlerini Anma Töreni’ne ilişkin önceden bildirmiş olduğu kısıtlamaların kaldırılmasını kararlaştırdığını belirtti.

Özgürgün: Şehitleri minnetle anıyoruz
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türkü’nün, anavatandan aldığı destekle bu topraklarda ilelebet var olmaya devam edeceğini vurguladı.
Özgürgün, Kıbrıs Türkü'nün toplumsal varoluş mücadelesinde önemli bir yere sahip “Erenköy Direnişi” sırasında şehit düşenleri minnet ve rahmetle andı.
Özgürgün yayınladığı mesajda, Erenköy Direnişi’nin, Kıbrıs Türk halkının hiçbir baskı karşısında boyun eğmeyeceğinin, en zor şartlarda bile bayrağı, vatanı ve milleti uğruna ölüme karşın direneceğinin en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.


Oğuz: Şanlı bir direniş
UBP, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinin mihenk taşı olan şanlı Erenköy Direnişi’nin 52’nci yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını belirtti.
UBP Genel Sekreteri Dursun Oğuz yayınladığı mesajda, Erenköy Direnişi’nin, Kıbrıs Türk mücadele tarihinde öğrenimlerini yarıda bırakarak ülkelerine koşan yaklaşık 500 gencin bir avuç mücahitle birlikte vatan savunmasında gösterdiği fedakarlık ve üstün cesaretin destanı olduğunu belirtti.


DP: KKTC topraklarında gururla kutluyoruz
Demokrat Parti (DP), ulusal varoluş mücadelesinin önemli ve onurlu günlerinden biri olan Erenköy Direniş’nin 52. yıldönümünü özgür ve güvenli bir hayat buldukları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti topraklarında bir kez daha gururla kutladıklarını açıkladı.
DP, Erenköy Direnişi’nin yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajda, Türkiye'de öğrenim görürken vatan savunmasına ve varoluş kavgasına koşan gençlerle mukavemetçi Erenköy halkının birbirleriyle kenetlenerek gerçekleştirdiği tarihin en anlamlı direnişle Kıbrıs Türkü’nün hiçbir şart altında esareti kabullenemeyeceğini gösterdiğini kaydetti.

Eroğlu: Erenköy direnişi, çok önemli
Üçüncü Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Şanlı Erenköy Direnişi’nin Kıbrıs Türk halkının varoluş ve özgülük mücadelesinde çok önemli bir yeri ve önemi olduğunu vurguladı.

Eroğlu, Şanlı Erenköy Direnişi’nin 52’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajda, 52 yıl önce çok zor koşullarda Erenköy’e çıkarak, mücadele veren Kıbrıs Türk gençliğinin özgürlük, güvenlik ve vatan uğruna her türlü fedakarlığı yapabileceğini ortaya koyduğunu anlattı.

Bayar: TMT’nin en önemli ikmal merkezi
TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Kıbrıs Türk’ünün Anadolu’ya açık tek penceresi durumunda olan Erenköy bölgesinin, TMT’nin en önemli ikmal merkezi olduğunu anlattı. 

Savaşan: dönüm noktası
Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan da yayınladığı mesajda Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesinde 8 Ağustos 1964 tarihinin çok önemli bir dönüm noktası olduğuna işaret etti. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474