banner564

Dünyaya güçlü mesaj

Milyonların buşuştuğu ‘Demokrasi ve Şehitler’ mitinginde Türkiye ve KKTC bayrakları dalgalandı

Dünyaya güçlü mesaj
banner598
İstanbul Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" dün saat 17:00'de başladı. Vatandaşlar, öğle saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Miting Alanı'na geldi. Alan, ellerinde Türkiye, KKTC ve Azerbaycan bayrakları taşıyan vatandaşlarla tamamen doldu. Miting, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Mitin alanında birçok ünlü isim de vardı. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Acun Ilıcalı ve Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün yanı sıra sanatçılar İbrahim Tatlıses, oğlu İdo Tatlıses,  Orhan Gencebay, eşi Sevim Emre de alana geldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Bayraktar,  eşi Selçuk Bayraktar ile Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu'da alana gelenler arasında yer aldı. 

Liderler aynı platformda…
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, mitinge helikopterle geldi. Miting alanındaki vatandaşlar, Başbakan Yıldırım'a sevgi gösterisinde bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na giriş yaptı. Erdoğan da mitinge helikopterle geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, eşi Emine Erdoğan da eşlik etti. Erdoğan, alana gelişinde vatandaşları el sallayarak selamladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na giriş yaptı. İki lider de ayrı ayrı, platformdan vatandaşları selamladı.

Gül, Davutoğlu, Özgürgün Görmez ve Akar da alanda
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün ile Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" için Yenikapı Miting Alanı'na geldi.
Eski Başbakanlardan Tansu Çiller de  Yenikapı'da miting alanında yerini aldı.

Bahçeli’den tarihi konuşma…
Kürsüye ilk önce MHP lideri Devlet Bahçeli geldi. Bahçeli: "15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü, 627 yıl önce Kosova'da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır. 620 yıl önce Niğbolu'da
ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır. 572 yıl önce Varna'da, 563 yıl önce İstanbul'da, 490 yıl önce Mohaç'ta döktükleri kanda boğulduklarını sandıklarımızın yeniden karşı harekatıdır. 15 Temmuz'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle 101 yıl önce Çanakkale kıyılarında gelip üzerimize
ateş saçanlar, aynı karanlık yolun yolcusudur" dedi.

"Fethullahçı Terör Örgütü…" 
Bahçeli, "15 Temmuz'da felaketimizi projelendirdiler. 15 Temmuz'da son nefesi vermemizi gözlediler. Fethullahçı Terör Örgütü, milletimizin helali olan savaş uçaklarıyla saldırdı. Helikopterler tepemizde uçuştu, bombalar, kurşunlar üzerimize yağdı. 15 Mayıs 1919'da İzmir işgal edilmişti. İstanbul, 16 Mart 1920'de işgale uğramıştı. Biliniz ki, 15 Temmuz yeni bir istila denemesi, yeni bir kıyım ve yıkım hamlesiydi. Mondros'ta çerçevesi çizilip Sevr'de dayatılan imha planları 15 Temmuz'da yeniden gün yüzüne çıkarıldı. 'Su uyur düşman uyumaz' sözü bir kez daha anlam ve karşılığını buldu" diye konuştu.


"Alim, hoca görünümlü bir terörist"
Devlet Bahçeli, "Zalimler, hainler, emperyalizmin maşaları bu defa Türk askeri kılığına girdiler. Milletin silahını yine millete çevirdiler. Milletin imkânlarını kullanarak yine millete öldürücü darbe vurmak istediler. Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya'dan estirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle çetesine, cinayet örgütüne Türkiye'ye vurun emri verdi" dedi.
Bahçeli, "İblise ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu voyvoda; vadanllıkta, ihanette Türk ve Türkiye düşmanlığında doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekorlar kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ Türkiye'nin kalbine nişan aldı. Tarihi Şark Planı'nın hissedarları FETÖ'yü Türk milletine saldırttı" ifadesini kullandı.


Kılıçdaroğlu: 15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasında ağırlıkla kanlı darbe girişimine yer verdi. Kılıçdaroğlu: "Artık 15 Temmuz'un bir özelliği var; 15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. 15 Temmuz'da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye'yi hep birlikte bırakmış olacağız" dedi.

Akar: İllegal çete bu zilleti yaşattı
Başbakan Binali Yıldırım'ın gecikmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Akar'ın konuşması öne alındı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar: "15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmış, bir grup illegal çete mensubu terörist hain Fethullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir. Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doğrultusunda, asil milletimiz sizler ve onu nbağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek evlatlarıyla emniyet mensupları, kahramanca ve ferasetle bu hain girişime karşı koymuşlardır. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve bağrından çıktıkları milletimize ihanet eden bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz bir şekilde alanlarda verilmiştir. Burezaleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve asil milletimize yaşatan hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Yıldırım: Milletimiz desten yazdı
Başbakan Yıldırım konuşmasında: "Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda destan yazan bu millet, aynı ruhla 15 Temmuz destanını da yazdı. 15 Temmuz, ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Allah'a hamdolsun, toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla, kardeşliğimizle bir olarak, beraber olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi, sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirir, bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir. İşte burada olduğu gibi" dedi.

Erdoğan: TBMM ikinci kez gazi oldu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, katılımcıları ve 81 ilde mitingi canlı olarak takip eden vatandaşları selamladı. Erdoğan, İsmail Kahraman'ı selamlarken, "Gazilik şerefine ikinci defa nail olan TBMM'nin Başkanı" ifadesini kullandı.
Erdoğan, "Dünyanın dört bir tarafında gözü ve gönlü bizimle olan kıymetli kardeşlerim, 15 Temmuz gecesi bir kez daha istiklali ve istikbali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini Fetullahçı Terör Örgütü'ne, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum" dedi.
Darbe girişiminde bulunulan gece sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösterenlere şükranlarını sunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu kardeşlerimizden 172'si sivil, 63'ü polis ve 5'i asker olmak üzere 240'ı şehadet makamına ulaştılar. Kendilerine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Yine o gece kahramanca darbecilerin üzerine yürüyen kardeşlerimizden 2 bin 195 tanesi yaralanarak, gazilik rütbesine ulaşmıştır. Hastanelerde ve evlerinde tedavileri süren yaralılarımıza Rabbimden şifalar niyaz ediyorum. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. İnanın bana vatan uğruna verilen mücadelede bu rütbelere ulaşabilmek her zaman yakalanabilecek, her zaman elde edilebilecek bir ayrıcalık değildir."

“79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun”
Erdoğan, şunları kaydetti:
"15 Temmuz gecesi sokakları ve meydanları dolduran kardeşlerimizin her birinin vatanımızın, demokrasimizin, özgürlüğümüzün korunmasında katkısı vardır, payı vardır, rolü vardır. Onun için diyorum ki 79 milyon olarak hepimizin gazası mübarek olsun. İstanbul'un gazası mübarek olsun, Ankara'nın gazası mübarek olsun. Darbe girişimine maruz kalan her şehrimizin gazası mübarek olsun."

“O gece, adeta ölümü öldürerek…”
İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
- "O gece, adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. İnanın bana, vatan uğruna verilen mücadelede bu rütbelere ulaşabilmek her zaman yakalanabilecek, her zaman elde edilebilecek bir ayrıcalık değildir."
- "Şimdi bugün burada Genelkurmay Başkanıyla,Yenikapı Meydanı'nda Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanlarıyla, 81 vilayetimizdeki her görüşten, her meşrepten insanımızla verdiğimiz şu görüntü var ya işte bu görüntü inanın bana ülkemizin düşmanlarını en az 16 Temmuz sabahı kadar  üzmüştür, kahretmiştir."

- "15 Temmuz, dostlarımıza bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda askeri sabotajlara karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını, rayından çıkmayacağını göstermiştir. Aynı gece Türkiye'nin yerle yeksan olması için ellerini ovuşturarak bekleyen düşmanlarımız ise ertesi güne bundan sonra işlerinin çok daha zor olduğunu görmenin kahrıyla uyandılar."
- "Bu manzara, bin yıllık vatanımızın tek bir taşına dahi göz dikenlerin ödemeyi göze alacakları bedelin ilanı ve ispatıdır. Bu manzara, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşacağının ilanı ve ispatıdır. Bundan sonra işimiz ne biliyor musunuz? Artık muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak."

“Milletin idam talebi değerlendirilmeli…”
-"Şu anda, siyasi partilerimizin genel başkanları burada. Sizin zaten talebinizi biliyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, sizler de idam talebinde bulunduğunuza göre, bunun kararını verecek olan merci, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir. Meclisimiz böyle bir kararı verdikten sonra, atılacak adım bellidir. Onamaksa, Meclis'ten gelen böyle bir kararı, ben peşinen ifade ediyorum, onarım."
- "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal,1920 yılında İstanbul ve İzmir başta olmak üzere ülkenin büyük bölümünün işgal altında olduğu kara günlerde şunu söylüyordu; 'Milletimiz çok büyüktür, hiç korkmayalım. O, esaret ve zillet kabul etmez. Fakat onu bir araya toplamak ve kendisine 'Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin?' diye sormak lazımdır. Ben milletimin vereceği cevabı biliyorum...' Şimdi burada bir kez daha soruyorum. Gazi'den 96 yıl sonra Yenikapı Meydanı'ndan aynı soruyu sizlere soruyorum. Ey millet, sen esaret ve zillet kabul eder misin? Mesele bu. Bu millete kimse bu esareti asla getiremeyecektir."

“Birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde değerlendirelim…”
- "Yakaladığımız bu birlik ve beraberlik ruhunu en iyi şekilde değerlendirelim. 15 Temmuz'u daha güçlü, daha müreffeh Türkiye'nin inşası için bir milat haline dönüştürmeliyiz. Yakın tarihin
vicdanları kanatan, kafalarda soru işaretleri oluşturan tüm sorunlu, sıkıntılı olaylarını yeniden masaya yatırarak, eksikleri, yanlışları ortaya koymalıyız. FETÖ ihanet çetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki etkinliğinin önünü açan davaları yeni baştan incelemeliyiz."
- "Geldiğimiz noktada saflar gayet net. Bir tarafta tüm kurumlarıyla, tüm siyasi partileriyle, tüm kesimleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti vardır. Diğer tarafta ise kimi etnik istismar, kimi dini
istismar, kimi ideolojik sapkınlık içinde olan terör örgütleri vardır. Onların arkasındaki karanlık güçler vardır. Devletinden, milletinden, haktan ve hakikatten yana olan herkes bugün burada, Yenikapı'dadır. Buradan 80 vilayete selam olsun. Buradan 79 milyona selam olsun."

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473