banner564

10 milyar dolar harcadık

Avrupa ülkelerine yaptığı ziyarette bir kez daha mülteci dramına dikkat çektiğini dile getiren Davutoğlu, olaya para açısından değil insanlık açısından baktıklarını söyledi

10 milyar dolar harcadık
banner598

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, Mustafa Koç ve Kamer Genç başta olmak üzere bu hafta hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de geçmiş olsun dileklerini iletti. 

Avrupa ülkelerine yaptığı ziyarette bir kez daha mülteci dramına dikkat çektiğini dile getiren Davutoğlu, 3 milyar Euro'nun bu ziyaretlerin sonucu olduğuna dikkat çekti. Mültecilere para olarak bakmadıklarını dile getiren Davutoğlu, şimdiye kadar 10 milyar dolar harcama yapıldığını, bundan sonrada yapılmaya devam edeceğini söyledi. Davutoğlu, "İster para versinler, ister vermesinler; biz insanlığın gereğini yaptık. Ama AB'nin vereceği 3 milyar Euro burada AB'nın mülteciler konusunda gösterdiği tutumu simgeliyor. Bu para mültecilere gelen paradır." dedi.

DEAŞ ve PKK terör örgütüdür
DEAŞ, PKK başta olmak üzere hepsinin birer terör örgütü olduğunu belirten Davutoğlu, iyi terörist, kötü terörist ayrımı yapmadıklarını ve bundan sonra da yapmayacaklarını vurguladı. "Bizim için PKK ile PYD arasında hiçbir ayrım yoktur. DEAŞ ne kadar tehditse PKK da o kadar tehdittir. YPG de Türkiye ve Suriye halkına karşı suçlar cürümler işleyen bir örgüttür." diyen Davutoğlu, PKK'nın Suriye'deki uzantısının YPG ve PYD'nin de bir farkı bulunmadığına dikkat çekerek, "Buradan tekrar ifade ediyorum; Biz Suriye'de Kürtlerin, Arapların, Türkmenlerin, Sünnilerin, Nusayrilerin, Hırıstiyanların hep beraber bir arada olduğu bir masa olması gerektiğini düşünüyoruz. Kürtlerin masada olması bir zarurettir. Kürtlerin olmadığı bir masa eksiktir. Ancak biz Kürtlerin değil bu Kürtlere de zulmeden YPG'nin PYD'nin masaya oturmasına kesinlikle karşıyız. Bir terör örgütünün, muhalif harekete katılması, bizim için kabul edilemez. PYD'nin yeri masa değil rejimin yanıdır. Halkına karşı katliam yapan bir rejim ile işbirliği yapanın yeri bura olmalıdır." ifadelerini kullandı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2016, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473