banner564

“2015 çok özel bir yıl”

Osmaniye’deki temel atma töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, yatırımın yapılmasında emeği geçenlere Japonca olarak teşekkür etti

“2015 çok özel bir yıl”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Osmaniye Organize Sanayii Bölgesindeki Tosyalı-Toyo Çelik Sanayii AŞ üretim tesisleri temel atma törenindeki konuşmasına, Türk-Japon ortakların eşlerine ve annelerine teşekkür ederek başladı. 
Yatırım için Japonca olarak da teşekkür eden Davutoğlu, tesisin temel atma törenini 4 açıdan önemsediklerini belirtti.
Davutoğlu, öncelikle sanayinin yapısal ve niteliksel değişimi açısından büyük önem taşıdığını dile getirerek, Türkiye'nin, Afro-Avrasya'nın özellikle Orta Avrupa'dan Doğu Asya'ya ve Afrika'ya kadar uzanan bölgede en büyük üretim üslerinden birisi olduğunu anlattı.
Fransa-İtalya-Almanya hattıyla Doğu Asya bir çizgi olarak belirlendiğinde, geride kalan Avrasya'nın ve Afrika'nın en büyük üretim üssünün Türkiye olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:
"Bu üretim üssünde bizim temel hedefimiz, sanayimizin niteliksel bir değişim süreci yaşaması. O bakımdan 62. hükümeti kurar kurmaz yaptığımız en önemli atılımlardan birisi 25 sektörel dönüşüm programımızı ilan etmek oldu. Burada ilk ilan ettiğimiz 9 sektörel dönüşüm programında en çok vurguda bulunduğumuz husus ithalata bağımlılığın azaltılması ve sanayide Ar-Ge'nin ve ileri teknoloji yoğunluğunun artırılması. Bunlar aslında birbirlerini destekleyen unsurlar. İstiyoruz ki Türkiye ileri teknoloji ürünler üretsin ve ileri teknoloji ürünleri ihraç eden bir ülke haline dönüşsün. Orta düzey teknolojik aktarım kapsamından ileri düzey teknolojiye geçiş imkanı sağlasın."

 "Türk-Japon dostluğunun güzel bir nişanesi daha"
Davutoğlu, törenin kendilerini heyecanlandıran, sevindiren üçüncü boyutunun ise Türk-Japon dostluğunun güzel bir nişanesinin daha görülmesi olduğunu söyledi.
Türkiye ile Japonya'nın, son dönemde en üst düzeyde siyasi ilişkiler yanında çok önemli stratejik projeleri yapma yönünde çok örnek işbirliği sergilediğini anlatan Davutoğlu, "Başbakanlık Yatırım Ajansımızı da bu konuda tebrik ediyorum. Yakın takiple özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın Japonya seyahati esnasında bu büyük yatırımın ülkemize gelmesini sağlayacak önemli bir çerçeve oluşturdular. Bundan sonra da Başbakanlık Yatırım Ajansı, bütün bu alanlarda katkı vermeye ve Türkiye'ye daha çok yabancı yatırımın girmesi konusunda da çaba göstermeye devam edecek" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474