banner564

Tolerans yok

EDEK lideri Omiru, rüşvet ve yolsuzluk olaylarına bulaşanların partiden ihraç edileceklerini açıkladı

Tolerans yok
banner598
   EDEK Başkanı Yannakis Omiru, yolsuzluk ve rüşvet gibi skandallara karışanların kendilerini parti dışında bulacağını açıkladı  
   Fileleftheros gazetesine konuşan Omiru, Baf Kanalizasyon sistemiyle ilgili skandala tüm Rum siyasi partilerin mensuplarının karışığına işaret ederek, kendi tutumlarının ne olacağı sorusu üzerine, yolsuzluklar karşısında “sıfır tahammüllerinin” olduğunu belirtti. 
   Bir parti mensubunun skandallarla ilgili suçlanması durumunda partideki statüsünün askıya alınacağını ifade eden Omiru, mahkum olması durumunda ise partiden ihraç edileceğini söyledi.
   Kıbrıs sorununa da değinen Omiru, Kıbrıs sorununda izlenen politikanın yeniden değerlendirilmesi gerektiğine dair çağrılarında istenen sonucunu elde edemediklerini söyledi. 
   Atina’nın tutumundan memnun olup olmadıkları sorusu karşısında ise Omiru, “Atina-Lefkoşa” arasındaki ilişkilerin bütünlüğü ve milli beraberliğin, Kıbrıs sorunun çözümü ve “işgalin” sonlanması amacıyla gösterilen mücadelede başarıya ulaşılmasında temel koşul olduğu yönündeki tutumlarına işaret etti.
   Omiru, bu ilişkilerin çok iyi korunması gerektiğine de vurgu yaptı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Ocak 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473