banner564

“3,5 milyar dolar harcadık”

Taner Yıldız, "Suriye'den, Irak'tan gelen, Sünnisine, Alevisine, Kürtüne, Türkmenine bakmaksızın onlar bizim misafirimizdir” dedi

 “3,5 milyar dolar harcadık”
banner598
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Talas Belediyesi tarafından belediyenin hizmet binası önünde düzenlenen bayramlaşma töreninde konuştu. Yıldız, Türkiye'nin attığı adımlar öncesinde uzun süre düşündüğünü ve aldığı kararları doğru olduğuna inandığı için aldığını söyledi. Türkiye'nin bölge ülkelerin mağdur olan halklarına yardım eli uzatması gerektiğini belirten Yıldız, şunları kaydetti:
"Suriye'den, Irak'tan gelen, Sünnisine, Alevisine, Kürtüne, Türkmenine bakmaksızın bütün unsurları ile beraber onlar bizim misafirimizdir diye şu anda 3,5 milyar dolar civarında para harcadık. Uluslararası arenada bunların kıymetinin bilinmesini tabi ki bekleriz ama bırakın bunların kıymetinin bilinmesini aynı zamanda uluslararası arenada Türkiye'nin itibarsızlaştırılması ile alakalı da buna hep beraber şahit oluyoruz. Tabii ki biz bunlara da kanmayacağız. Çünkü Türkiye yeni Türkiye ile beraber, güçlü AK Parti iktidarımızla beraber bütün bu zorlukların üstesinden gelebilecek bir yapıyı inşallah sergileyecektir. Ülkemizde misafir olan bu insanlara inşallah yüreğimizi açacağız ve onlara ev sahipliği yapmış olacağız."

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2014, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473