banner564

5’i serbest kaldı

22 Temmuz Operasyonu'nda 12 tutuklama

5’i serbest kaldı
banner598
    22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen 17 kişiden aralarında İstanbul İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve eski İstihbarat Şube Müdürü Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 12 kişi tutuklanırken 5'i serbest bırakıldı. 49 kişinin ise mahkeme sorgusu devam ediyor. 
   Yılmazer ve Demirhan'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme" suçlamalarından tutuklanmalarına karar verildi. Tutuklama kararını veren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında şüpheli Ali  Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan'ın hiyerarşik yapı içerisinde altlık üstlük ilişkileri kullanarak yasadışı örgütlenme oluşturarak suç işleme amacıyla örgüt kurduğu belirtildi. 
   Diğer tutuklanan 10 kişinin de bu yapıya dahil olarak devletin istihbarat faaliyetleri kapsamında görevlerinin sağladığı nüfuz ve güç ile görevlerinin gereklerine aykırı davrandığının belirtildiği kararda "Amaçlarına ulaşmak için toplumda tanınan kişileri terör ve organize suç örgütleri ile ilişkilendirerek, gerçek kimliklerini eksik veya yanlış yazarak yargı mensuplarını aldatacak şekilde kararlar alarak kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların amaç dışı kayıt ettikleri belirlendi" denildi.

Böylesi görülmedi

   Şüphelilerin dinleme kararlarını almak için sahte evrak düzenledikleri de belirtilen kararda, şüphelilerin kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt ettiği ifade edildi. Kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu belirten mahkeme, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme" suçlamalarından tutuklanmalarına karar verdi.
   Mahkeme, emniyet müdürü Hayati Başdağ, Hikmet Kopar, Abdülhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Tolga Güzel Taş, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Muhammed İkbal Kayaduman'ın ise Resmi belgede sahtecilik", "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme"suçlarından tutuklanmasına hükmetti. Mahkeme tutuklanmasına karar verilen şüphelilerin , kaçma şüphesi ile delilleri yok etme ve gizleme, tanık ve mağdurların üzerinde baskı oluşturma şüphesinin olduğunu da kararında ifade etti.

12 kişi tutuklandı
   22 temmuz soruşturmasında tutuklanan isimler : Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hikmet Kopan, Abdülhakim Sönmez, Harun Aydın, Muhammet Ali Iklı, Tolga Güzeltaş, İkbal Kayaduman, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Hayati Başdağ ve Hasan Hüseyin Danacı

5 kişi serbest bırakıldı
   22 Temmuz soruşturmasında serbest bırakılan isimler: Muhammet Fatih Tezcan, Murat Hamarat, İsmail Arslan, Serdar Güldalı ve Ahmet Öztürk

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 08:27
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sinefil
Sinefil - 4 yıl Önce

Merhabalar, sizleri Türkiye’den severek takip etmekteyim. Her akşam ve her gece vermiş olduğunuz filmleri izliyorum. Fakat yayın akışınızın internette yer almaması sebebiyle tekrar yayınlarınızın bitmesini bekliyorum.Rica edersem gün içerisinde sayfanızdan yayın akışınızı paylaşabilir misiniz ?İyi günler, sağlıcakla kalın.

Sinefil
Sinefil - 4 yıl Önce

Merhabalar, sizleri Türkiye’den severek takip etmekteyim. Her akşam ve her gece vermiş olduğunuz filmleri bekliyorum. Fakat yayın akışınızın internette yer almaması sebebiyle tekrar yayınlarınızın bitmesini bekliyorum.Rica edersem gün içerisinde sayfanızdan yayın akışınızı paylaşabilir misiniz ?İyi günler, sağlıcakla kalın.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474