banner564

744 milyoner bu gemide

Tamamı süit kamaralardan oluşan dünyanın ilk lüks yolcu gemisi Marmaris'te

744 milyoner bu gemide
banner598

    Yunanistan'ın Santorini Adası'ndan  gelen ve sabah saatlerinde Muğla’nın ilçesi  Marmaris Körfezi'ne giriş yapan Bahamalar bayraklı dev kruvaziyer, Marmaris Limanı'nın büyük rıhtımına yanaştırıldı. 

    Gemide çoğu ABD'li 744 yolcu ve 451 personel bulunduğu belirtildi. Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden gruplar halinde ayrılan turistler Yat Limanı, Kordon ve Atatürk caddelerini gezerek ilçeyi tanımaya çalıştı. 
    Turistlerden bazıları deniz kenarındaki restoran ve kafeteryalarda oturmayı tercih ederken bazıları ise günlük turlara katıldı. Marmaris Kapalı Çarşısı'nı gezenler de alışveriş yaptı. 
 
Kamaralarının tamamı süit

   Dünyanın, kamaralarının tamamı süit olan ilk yolcu gemisi olan "Seven Seas Mariner", 217 metre uzunluğunda, 32 metre genişliğinde ve 48 bin 751 groston ağırlığında. Odalarının tamamı okyanus manzaralı, balkonlu olan ve 2002'de "Yılın gemisi" ödülüne layık görülen kruvaziyer, bünyesinde beş yıldızlı bir otelde olması gerektiren bütün lüksleri barındırıyor. 
   İki yolcuya birden fazla personelin düştüğü gemide spor salonları, restoranlar, sinema, havuzlar ve  casino bulunuyor. Gemiyi yüksek gelire sahip Avrupalı ve ABD'li turistler tercih ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 08:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474