banner564

Eroğlu’na öfkeli

Anastasiadis, Kıbrıs Türk tarafının kayıplar konusunda uzlaşmaz bir tutum izlediğini iddia etti

Eroğlu’na öfkeli
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis  Rum kayıp yakınlarına yönelik bir etkinlikte yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na sert eleştirilerde bulundu. 
    Filelefteros gazetesinin haberine göre Anastasiadis konuşmasında, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin Antropoloji Laboratuvarı’na  yaptıkları ziyarete değindi ve “kimlik tespiti bekleyen insan iskeletleri karşısında yoğun duygusal sarsıntı yaşadığını” belirtti. Anastasiadis, “yaşadığı bu tecrübenin, tamamen insani olan bu konuda Türk tarafının uzlaşmaz tutumu ve işbirliği yapmayı reddetmesiyle karşılaştığında daha da acı verici olduğunu” iddia ederek “Bu reddetme, öfkemi, hepimizin yaşadığı bu drama bir son verme yönündeki çabalarımı daha da yoğunlaştırma inadına dönüştürüyor” şeklinde konuştu.

Ödenek için çalışacak

   Anastasiadis, Birleşmiş Milletler, AB ve diğer karar alma merkezlerine yönelik girişimlerinin yanı sıra, kemikleri Antropoloji Laboratuvarı’nda bekleyen kayıpların kimlik tespitleri konusunda gerekli ödeneğin bulunması için çalışacağını vurguladı. 
   Anastasiadis, kayıpların akıbetlerinin belirlenmesi konusunun Kıbrıs sorununa çözüm bulunması mücadelesinde öncelik teşkil etmesi için çabalarını yoğunlaştıracağını da belirtti.

Nestoros: Niyetler ortaya çıkacak

   Öte yandan, Kayıp Şahıslar Komitesi Kıbrıslı Rum üyesi Nestoras Nestoros, liderlerin Antropoloji Laboratuvarı’na yaptıkları ziyarete değindi ve her iki tarafın da gerçek niyetinin yakında ortaya çıkacağını vurguladı. 
   Habere göre Nestoros açıklamasında, liderlerin Antropoloji Laboratuvarı’na gerçekleştirdikleri ziyarette Anastasiadis’in Eroğlu’na, neden askeri bölgelerde kazılar yapılması gerektiğini izah ettiğini belirterek rakamlara bakıldığında askeri bölgelerde tespit edilen kayıp kalıntılarının, askeri olmayan bölgelerde tespit edilenlerden fazla olduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2014, 08:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474