banner564

96’ncı yıl gururu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye’nin dört bir yanında coşkuyla kutlandı

96’ncı yıl gururu
banner598

 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında kutlandı. 

Cumhuriyet'in ilanının 96'ıncı yıl dönümü dolayısıyla vatandaşların Anıtkabir'i ziyaretleri akşam saatlerinde de devam etti.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Üsküdar, Kız Kulesi önlerinde düzenlenen havai fişek gösterisi İstanbul Boğaz'ında görsel şölen oluşturdu. Dakikalarca süren gösteri boğazın birçok yerinden izlendi. Beşiktaş'ta Cumhuriyet'in 96’ıncı yılı düzenlenen fener alayı, ses ve ışık gösterileriyle coşkuyla kutlandı.
İzmir'de, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte 350 metre uzunluğunda Türk bayrağı açıldı. Adana'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşen fener alayı yürüyüşüyle kutlandı. Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü üyeleri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı Palandöken Dağı'nın zirvesine tırmanarak kutladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yılı etkinlikleri kapsamında Kırşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet ve Atatürk'e saygı yürüyüşü gerçekleştirildi. Sivas'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında 'Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı' düzenlendi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Türkiye’nin diğer tüm illerinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473