banner564

Açık arazide ziraat!

Lice'deki operasyonda 206 bin 500 kök Hint keneviri ele geçirildi

Açık arazide ziraat!
banner598
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki uyuşturucu operasyonunda 206 bin 500 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Valiliğin yazılı açıklamasına göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, İlçe Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Komando Alay Komutanlığı ekiplerince uyuşturucuyla mücadele kapsamında arazi arama faaliyetleri gerçekleştirildi.
Karahasan Mahallesi ile Hamuk Komu kırsalında 8 farklı bölgeye yönelik yapılan aramalarda, 18 dönüm araziye ekili halde 206 bin 500 kök Hint keneviri ele geçirildi.
Uyuşturucu yapımında kullanılan kenevir, Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlileri nezaretinde yakılarak imha edildi.
Olayla ilgili şüpheli ve şüphelilerin kimlik tespiti çalışmalarına devam edildiği belirtildi.

Bursa’da satıcılar toplandı
Öte yandan Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, uyuşturucu sattığı iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, "torbacı" olarak bilinen sokak satıcılarına yönelik sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi.
Meydancık, Beyazıt ve Anadolu mahallelerindeki 17 adrese özel harekat ve çevik kuvvet ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonda, uyuşturucu sattığı belirlenen 19 kişi yakalandı. 
Özel eğitimli narkotik köpeği "Alfa" ile evlerde arama yapan ekipler, çok miktarda uyuşturucu ecstasy hap, bonzai ve esrar ele geçirdi.
Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474