banner564

Adres belli

Davutoğlu, “Ankara’daki saldırıyı TAK üstlenmiş olsa da YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz” dedi

Adres belli
banner598

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da askeri servis araçlarının geçişi sırasında yaşanan ve 28 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı saldırıyla ilgili Ankara Valiliği'nde brifing aldıktan sonra açıklama yaptı. Başbakan Davutoğlu, Ankara'daki saldırıyı TAK'ın üstlenmesine ilişkin, "TAK dediğiniz ayrı bir örgüt değil, PKK'nın uzantısı bir örgüt. YPG de PKK'nın uzantısı bir örgüt. TAK üstlenmiş olsa da YPG bağlantısını ortadan kaldırmaz. Uluslararası alanda YPG'nin meşruiyetine dönük gölge düştüğü hissine kapıldıktan sonra TAK diye paravan bir örgüt PKK ile irtibatlı bir örgüt bunu üstlendi" dedi. 

Başbakan Davutoğlu, 17 Şubat Çarşamba günü Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili Ankara Valiliği'nde brifing aldı. Valilikten aldığı brifing sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, yaklaşık 5 saat kapsamlı bir değerlendirme yapıldığını belirterek şunları söyledi: "Ülkemiz etrafında, çevre bölgelerde yaşanan krizler sebebiyle ortaya çıkan çok ciddi bir terör ve güvenlik riskiyle karşı karşıyayız. Bu sadece Türkiye olarak bizim karşı karşıya kaldığımız bir durum değil. Birçok Avrupa ülkesinin değişik vesilelerle karşı karşıya kaldığı bir durum. Ancak Türkiye'nin hassas bölgelere olan doğrudan bağlantısı ve bu hassas bölgelerden söz konusu olan insani hareketlilikle birlikte gelen özel riskler. Bu çerçevede son dönemlerde tertip ettiğimiz birçok güvenlik toplantısında bu değişen şartlara intibak edecek bir güvenlik konseptinin yerleşmesi ve Türkiye genelinde alınacak tedbirlerle ilgili çok önemli kapsamlı değişimlere ve ek tedbirlere gidiyoruz. Türkiye geneliyle ilgili yaptığımız güvenlik değerlendirmelerine şimdi il bazında, her ilimizde ele alarak her ilimizin güvenlik ihtiyaçlarını karşılamaya dönük çalışmalar yürütüyoruz." 

Gözaltına alınanların sayısı 22'ye çıktı 
Emniyet ve güvenlik birimlerinden nihai bazı brifingler aldığını belirten Davutoğlu, saldırıya ilişkin şu bilgileri verdi: "Yapılan çalışmalarla gözaltına alınanların sayısı 22'ye çıktı. İlk tespit ettiğimiz bilgilerle bugün ulaştığımız daha kapsamlı bilgiler arasında herhangi bir çelişki söz konusu değildir. Birilerinin algı operasyonuna bu konuda izin vermemek lazım. Evet, çok açık bir şekilde PKK/YPG bağlantısı ortaya çıkartılmıştır. Bütün örgütsel irtibatlar tespit edilmiştir.” 

Saldırganın YPG ile arasındaki irtibat net 
Saldırının YPG bağlantısıyla ilgili detaylara değinen Başbakan Davutoğlu, "Salih Neccar ismi etrafında yapılan çalışmalar itibariyle söylüyorum. Çok açık bir şekilde terör olayının olduğu yerde parçalanan araçta elde edilen parmak ve o parmak izi üzerinden ulaşılan kişinin Türkiye'ye girişi esnasında verdiği kimlikle ilgilidir. Bu yapının YPG ile ilişkileri de tespit edildi. YPG'nin de Suriye rejimiyle ilişkisi çok açıktır. YPG'nin Suriye rejimiyle ilişkisinde hiçbir tereddüt olmaması hasebiyle bu eylemi gerçekleştiren kişiyle YPG arasındaki irtibatların da netleşmiş olması sebebiyle bütün bu irtibatların adresleri ortaya çıkmış bulunmaktadır" açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2016, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474