banner564

Aileler çok üzgün

Sokağa çıkma yasağı kaldırılan Cizre’de, günlerdir süren çatışmalar nedeniyle evleri harabeye döndü

Aileler çok üzgün
banner598
Şırnak'ın sokağa çıkma yasağının dün 05.00-19.30 saatleri arasında kısmen kaldırıldığı Cizre İlçesi'nde, halk 79'uncu günde sokağa çıktı. İlçede günlerdir süren çatışmalar nedeniyle evleri harabeye dönen aileler büyük üzüntü yaşadı. İlçeden ayrılanlar da evlerine dönmek için uzun araç kuyrukları oluştururken, bazıları yürüyerek ilçeye geldi.
İlçede özellikle Cudi, Yafes, Nur ve Sur mahallelerinde meydana gelen patlama ve  yapılan operasyonlar sırasında evlerin büyük bölümünün harabeye döndüğü ve kullanılamaz hale geldiği görüldü. İlçeden ayrıldıktan sonra hendek ve barikatların bulunmadığı Dağ, Şah ve Dicle mahallelerinde oturanlar ilk kez korkmadan evlerinden çıkarken, bu mahallelerdeki yakınlarının yanında kalan diğer mahalle sakinleri ise, ilk iş enkaza dönen evlerine bakmaya gitti. 
Çatışmalarda büyük hasar gören Nur ve Cudi mahallelerinde oturanlar yasağın kalkması ile evlerine giderken, birçoğu enkaz yığınları ile karşılaştı. Çatışmalarda bazı ev ve binaların tamamen yıkıldığı ve enkaz haline geldiği görülürken, bazı aileler de bu evlerden sağlam kalan eşyasını çıkarmaya çalıştı. İlçe merkezindeki operasyonlarda hasar görmeyen işyerleri ise sahipleri tarafından günler sonra ilk kez dün açıldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 09:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473