banner564

AK Parti’den randevu istendi

Ekmeleddin İhsanoğlu parti liderlerine ziyaret başlatıyor

AK Parti’den randevu istendi
banner598

   CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, cumhurbaşkanı adayı önerilenEkmeleddin İhsanoğlu'nun bugünden itibaren siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edeceğini bildirdi.

    Toprak ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, İhsanoğlu'nun, Filistin Caddesi Horasan Sokak'taki seçim bürosunda düzenledikleri basın toplantısında, seçim kampanyasına ilişkin bilgi verdi.

Bir süredir genel başkanların talimatıyla ekip halinde çalıştıklarını belirten Demirel, İhsanoğlu'nun ismi açıklandıktan sonra, "uzlaşı adayının üzerinde mutabık kaldıklarını" ifade eden diğer siyasi partilerin de ekipte yer almak için isimlendirme yaptıklarını söyledi.

   Demirel, "Bizler siyasi kimliklerimizi, parti rozetlerimizi bir kenara bırakarak, Türkiye'nin ihtiyacı olan uzlaşmayla, aklı selimle, vicdanla, merhametle, şefkatle bu ülkeyi kucaklayacak olan bir cumhurbaşkanını topluma takdim etmek ve kazandırmak için çabalıyoruz" dedi.

   CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak da İhsanoğlu'nun bir uzlaşının adayı olduğunu, komisyona farklı partilerden de katılımın olacağını belirterek, "Sayın cumhurbaşkanı adayımız yarından itibaren siyasi partilerin genel başkanlarını ziyaret edecek ve genel başkanların yapacakları destek açıklamasından sonra bu komisyonun sayısı daha da artacak. Çünkü bunun ön mesajlarını almış durumdayız" ifadesini kullandı.

   Oluşturulan kurulun seçim süresince planlama yapacağını, sahayı kontrol edeceğini, iletişimi güçlendireceğini anlatan Toprak, Ekmeleddinİhsanoğlu'nun finansının sadece bağışlara bağlı olarak yapılacağını dile getirdi.

 

"Ne kadar oy aldı kaygısında olmamalı"

 

   İhsanoğlu'nun devletin imkanlarını kullanmasının mümkün olmadığını ifade eden Toprak, diğer adayların da kendi imkanlarını kullanmasını umut ettiğini kaydetti.

İhsanoğlu'nun haftalık programlarının basına verileceğini belirten Toprak, İhsanoğlu'na gösterilen ilginin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

"Biz bir siyasi partiye genel başkan seçmiyoruz, Türkiye'ye bir cumhurbaşkanı adayı seçiyoruz" diyen Toprak, Cumhurbaşkanlığına gelecek kişinin, hangi parti, ne kadar oy aldı kaygısında olmaması gerektiğini kaydetti.

   Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini ileri süren Toprak, "Bugün unutulmamalı ki 100'e yakın vatandaşımız Irak'ta rehin. Ama Türkiye'de o kadar hızlı gündem değişiyor ki oradaki 100 rehin vatandaşımızla ilgili hükümet mahçup bir tavır içerisinde" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 26 Haziran 2014, 04:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474