banner564

"AKP şerrin ta kendisidir"

Bahçeli, artan terör olaylarının bir numaralı sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu savundu

banner598
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, artan terör olaylarının bir numaralı sorumlusunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu savundu.
“Şehitlerimizin, trajik bir şekilde tırmanan terör eylemlerinin bir numaralı sorumlusu Erdoğan ve AKP-PKK hükümetidir. Şunu bilmek lazımdır ki çözüm süreci denen kanlı ve terör süreci Erdoğan ve Davutoğlu’yla beraber alayının başını yakacaktır.” dedi.
MHP Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çözüm süreci ve artan terör olayları ile ilgili çok sert açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin toplumsal huzurunun baltalanmakta olduğunu ifade eden Bahçeli, “Halâ bunu anlamak istemeyenlere tesadüf etmek ise düşündürücü bir başka sorun ve sıkıntı alanıdır. Dayanak ve kaynağı belli olan terörizm illeti, milli varlığımız üzerinde oyunlar tertip etmekte, operasyonlar düzenlemektedir. Hükümet ise buna teşne olmakla kalmayıp meselenin vahametini idrakte anormal zorluklar çekmektedir. PKK, alan hakimiyetini genişletip kurtarılmış şehir ve bölgeler oluşturmanın peşine düşmüşken, hükümet çözüm kanalından bu hıyanete omuz vermiş, ön açmıştır. Cizre, Yüksekova, Nusaybin gibi ilçelerimizde yılların ağır ihmali ile sözde kanton yönetimler teşebbüsü görülürken, hükümet uyumuş veya bu fiili işgal denemesini önemsememiştir. PKK hendekler kazıp, yöre halkını haraca bağlayıp Türk devletinin egemenlik haklarına suikastlar düzenlerken, hükümet vizyonsuzluğun, gayri milli tutumunun kurbanı olmuştur.” diye konuştu.

“Erdoğan ve İmralı canisi…”
Bahçeli, “Şehitlerin kanı, adı sanı yakinen bilinen yıkım kadrolarının eline bulaşmıştır. Erdoğan ve İmralı canisinin müştereken terfi ettirip PKK’ya armağan ettiği ne kadar isim varsa, dahil oldukları müzakere ve melanet kadrosuyla tarihe kara bir leke olarak geçeceklerdir.” diye ekledi.
Hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti Kongresi’nde kendisini eleştiren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na da cevap veren Devlet Bahçeli, “Partisinin 5’inci Olağan Kongresi’nde hepten zincirlenen, acınacak duruma düşen Davutoğlu; şerleri defetmekten bahsedip müfteriliğine yenilerini katarken, tavsiyemiz aynaya bakması ve gerekli tedbiri derhal almasıdır. Zira AKP, şerrin ta kendisidir. Terörle mücadele yerine mütareke ve müzakereye sapan Davutoğlu’nun, PKK’yı hükümete taşımanın utancını telafi etmek yerine partimize ahlaksızca sataşması, hayırcı göstermeye kalkışması kendisine yaramayacaktır. İcazet ve vesayet altında genel başkanlık yapmaya gönüllü olacak kadar iradesi mefluç hale gelen, kendi MKYK listesini tanzim etmekten bihaber olan yamalı zihniyetin bize kuru sıkı atması, erdem ve etik ilanı yapması beyhude bir çırpınıştır. Davutoğlu ve arkasında duran efendisi sayesinde Türkiye bir yönetim boşluğu yaşamaktadır. Ülkemiz iktidarsızlığın elindedir. AKP eskimiş, yıpranmış, geriye sarmaya başlamıştır. Bu sayede ortaya çıkan istikrarsızlık sarmalı vatanımızı çevrelemiştir.” eleştirilerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474