banner564

“Aynı camianın insanlarıyız"

Ekmeleddin İhsanoğlu, "Seçim kampanyası esnasında AK Parti'li kardeşlerimizin bize teveccühlerini görüyoruz” dedi

“Aynı camianın insanlarıyız
banner598
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Samsun Büyük Otel'de düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Araştırma şirketlerinin açıkladığı oy oranları ile tabana ulaşıp ulaşamadığı ile ilgili soru üzerine İhsanoğlu, seçim yasaklarını hatırlatarak anketlerle ilgili konuşmayacağını söyledi. 

“Geniş kitlelerle istişare yaptık”
Aday olarak gösterildiğinde geniş istişareler yaptığını, görüştükleri arasında AK Parti'lilerin de olduğunu söyleyen İhsanoğlu, şunları belirtti:
"Ben bu görevle karşı karşıya geldiğim zaman çok geniş istişare yaptık. İstişare ettiklerim arasında AK Parti'li kardeşlerimiz de vardı. Onlar bana bu konuda tavsiyelerde bulundu. Seçim kampanyası esnasında AK Parti'li kardeşlerimizin bize teveccühlerini görüyoruz. Çünkü biz aynı camianın insanlarıyız. Şimdi millet partili istemiyor, bu başbakanlık için partili olacak. Çünkü gidecek başbakan, 'ben başbakan olunca şunları şunları yapacağım', millet de onu seçer o başbakan olur, başkasını seçer, o başbakan olur ama burada böyle değil. Burada cumhurbaşkanı köprü, hastane, okul açmayacak. Onu hükümet açar, onu yeni başbakan yapacak, kimse başbakan o yapacak. Cumhurbaşkanı yol yapmaz, yol gösterir. Bizim sistem budur, bizim parlamenter sistem kuvvetler ayrılığı, icra, yargı, denetim, yasama bunlar ayrı ayrı kuvvetler. Her gücün tek adamda olduğu sisteme diktatörya derler. Bunu belki bazılarımız isteyebilir. Herkes hür, düşündüğü gibi söylemeli, yazmalı ama ben şuna inanıyorum, bunu bir aydın kişi, mürekkep yalamış kişi Türkiye'nin diktatöryaya gitmesini nasıl kabul eder, siz kabul eder misiniz. Efendim? Kabul etmiyorsunuz, çok teşekkür ederim, sağ olun."

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473