banner564

‘Bayrağı yüksekte tutmalıyız’

Sözde ‘Maraş Belediye Başkanı’ Aleksis Galanos, çözümden başka çare olmadığını söyledi

‘Bayrağı yüksekte tutmalıyız’
banner598
    Sözde Maraş Belediye Başkanı Aleksis Galanos, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda yaşanan zorluklara karşın, bundan başka bir çare bulunmadığını belirterek, sorunun çözümüğ için bayrağın yüksekte tutulması gerektiğini bildirdi.
   Politis gazetesi Aleksis Galanos’un, yarın Derinya’da düzenlenecek ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in konuşmacı olarak katılacağı “anti işgal etkinliği” hakkında bir basın toplantısı düzenlediğini yazdı. Habere göre Galanos, basın toplantısı çerçevesinde yaptığı açıklamada, zorluklara karşın, “işgalin” sonlandırılması, ülkenin yeninden birleştirilmesi için mücadele etmek ve bayrağı yüksekte tutmaktan başka seçeneklerinin bulunmadığını söyledi. 
   Galanos, “birleşmiş göçmen dünyasının, işgale son vermek için mücadele ettiği” mesajının verilmesi için, bu yıl ki etkinlikte, geriye kalan diğer “sözde belediyelerin” de onore edileceğini ifade etti. Maraş konusunun öncelikler arasına girmesi gerekliliğinden bahseden Galanos, bu kentin olması gerektiği gibi değerlendirilemeyen “stratejik bir kağıt” olduğunu söyledi.

Uzmanlar engellendi

   Maraş’ın, Kıbrıs sorununun çözümü için Türkiye açısından irade testini teşkil ettiğini savunan Galanos, Türk tarafının, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Kıbrıs ziyareti sırasında uzmanların inceleme yapması amacıyla Maraş’a girmesini reddetmesinin, diğer tarafın çözüme ilişkin iradesinin bulunmadığı mesajını verdiğini ileri sürdü.  
   Galonos, yarınki etkinliğe, Avrupa Parlamentosu üyesi Cecilia Wikstrom, Avam Kamarası milletvekilleri Matthew Offord, Jim Sheridan ve David Amess, Maraş’tan bahseden “Sunrise” kitabının yazarı Victoria Hislop gibi isimlerin de katılacağını yazdı. 

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 09:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nihal
Nihal - 3 yıl Önce

Öğretmen,öğrenmeyi sever aslında.Yazık????

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474