banner564

Balıkesir ayakta

Polis memuru, hemşire olan eşini öldürmekle suçlanıyor

Balıkesir ayakta
banner598

   Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Tabip Odası, hemşire Pervil Ç'nin silahla vurularak öldürüldüğü Balıkesir Devlet Hastanesinin bahçesinde kadına yönelik şiddeti protesto etti.

   SES Balıkesir Şubesi Örgütlenme Sekreteri Birsen Seyhan, bahçede toplanan sendika ve tabip odası üyeleri adına yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin her geçen gün arttığını, bu konuda kanunların yetersiz kaldığını ileri sürdü.

   Kadınların en çok eşleri tarafından şiddete maruz kaldığını dile getiren Seyhan, şunları kaydetti:

"Pervil Ç, 42 yaşındaydı. Hastanede çalışırken henüz nedeni bilinmeyen bir sebepten dolayı eşi tarafından başından kurşunlandı. Kendisi 5 gün yoğun bakımda kaldı Betist ancak yaşam mücadelesini kaybetti. Arkadaşımızın öldürülmesi sıradan bir cinayet değildir. Bir türlü kadınların yakasını bırakmayan ve neredeyse kadınlara karşı her gün işlenen koca vahşetidir."

 

Yaşam savaşını kaybetti

   Açıklamanın ardından grup, sloganlar eşliğinde hastane bahçesinden ayrıldı.

   İddiaya göre, 13 Ocak'ta polis memuru E.Ç, Balıkesir Devlet Hastanesinin yoğum bakım ünitesinde görevli eşi hemşire Pervil Ç. ile henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışmıştı. Tartışma sonrası E.Ç, beylik tabancasıyla iki el ateş edip, eşini başından yaralamış, Pervil Ç, 5 gün kaldığı yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirmişti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474