banner564

AKEL Genel Sekreteri Kiprianu İstanbul’da

Kıbrıs sorunuyla ilgili düzenlenecek bir yuvarlak masa toplantısına katılmak üzere, önceki gün İstanbul’a giden AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs konusudna fikir teatisinde bulunacaklarını söyledi.

AKEL Genel Sekreteri  Kiprianu İstanbul’da
banner598

Haravgi Gazetesi’ne göre,  İstanbul’a gitmek üzere, Larnaka Havalimanı’ndan ayrılışından önce basına açıklama yapan Kiprianu, Türkiye’deki görüşmeler ile Kıbrıs sorununa ilişkin görüş ve tutum teatisinin, sorununun çözülmesi ihtiyacının anlaşılmasına katkıda bulunduğunu söyledi.
Kiprianu, İstanbul temasları çerçevesinde, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Türkiye’den siyasi partiler ve gazetecilerle bir araya geleceğini kaydetti.

Kiprianu, şunları söyledi:

“Bize verilen bu fırsatın, mesajlarımızı, sürekli dile getirdiğimiz gibi Kıbrıs sorunu çözüm çabalarıyla alakalı olarak belirleyici role ve söze sahip olan Türkiye’ye iletmemiz açısından; önemli olduğunu düşünüyorum. Bundan dolayı, Kıbrıs sorunuyla ilgili bu çeşit toplantı ve tartışmaların, Kıbrıs sorununun çözülmesi ihtiyacının daha iyi anlaşılmasının ortaya çıkmasına katkıda bulunmamız şartıyla, aydınlanmaya ve fikir teatisinde bulunulmasına katkısı olabileceğine inanmaktayım.”

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474