banner564

Gelecek emin ellerde

Ufuk ÇAĞA Lefkoşa’nın Ortaköy Bölgesinde 1999 yılından beridir okul öncesi çocuklara eğitim ve öğretim vermekte olan Yeni Yüzyıl Anaokulu, geleceğin başarılı gençlerini okula hazırlamak için çaba harcıyor.

Gelecek emin ellerde
banner598

Bilgiyi ezbere dayalı olarak öğrenmiyorlar

Dumanbet New Roman"">Yeni Yüzyıl Anaokulunda çocuklar bilgiyi ezbere dayalı olarak öğrenmiyorlar. Bilgiyi araştırarak, sorgulayarak, yaparak ve yaşayarak ediniyorlar. Okul kendini ifade edebilen, sorumluluk sahibi, kendi haklarını gözetirken başkalarının haklarını yemeyen, gelenek ve göreneklere duyarlı, doğayı koruyan ve Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı gençler yetiştirmeyi kendisine misyon edindi. İşte bu okulumuzdaki tüm çalışmalar da belirlenen bu hedeflere ulaşabilmek için yapılıyor.

 

Okulun master planı var

Bu okulumuzun daha önceden yapılan bir master planı var ve atılan her adım bu master plana göre oluyor. Oldukça detaylı olarak hazırlanan bu master plan okuldaki yönetici kadrolar değişse bile yeni gelenler için bir yol haritası niteliğinde. Toplam 153 öğrencinin bulunduğu okulda 7 sınıf ve 10 personel görev yapıyor. Okul öncesi çocukların kabul edildiği Yeni Yüzyıl Anaokulundaki öğrencilerin tamamı 5 yaşında.

 

Eğitim kadrosu oldukça kaliteli

Okulda bulunan eğitmenlerin tamamı bu yaş çocukların eğitimi ile ilgili okullardan mezun ve oldukça da tecrübeli. Burada verilen bilgiye göre okulda eğitmenlik yapan kadronun tamamına yakını yurt dışında yapılan çocuk eğitimleri ile ilgili seminerlere de sürekli katılarak hem yeni eğitim metotlerını öğreniyor hem de kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Bu arada okulda eğitim gören özel eğitime muhtaç çocuklar için de haftada 3 gün özel bir eğitmenin geldiği ve bu çocuklara kaynaştırma eğitimi verdiği de belirtildi.

 

Aile birliği çok iyi çalışıyor

Okul yöneticileri, okuldaki aile birliğinin çok faal olduğunu ve yaptıkları faaliyetlerle okuldaki birçok eksiği giderdiklerini belirti. Devlet tarafından yapılan katkılar yanında bazı duyarlı vatandaşlardan da yardım alındığını ancak okul aile birliğinden yapılan katkıların oldukça iyi olduğu vurgulandı.

 

Okulun eksikleri var

Bu arada kendisi ile görüşme firsatı bulduğumuz Yeni Yüzyıl Anaokulu okul aile birliği başkanı Ramadan Göktan, okulun iyi durumda olmasına rağmen eksikliklerinin de bulunduğunu belirtti. Göktan, okulun daha önce İlkokul olarak kullanılması nedeniyle parkta bulunan oyun yerlerinin anaokulu öğrencilerine göre olmadığını ve bunların değişmesi gerektiğini söyledi. Yine çocukların özellikle yağışlı ve kötü havalarda kapalı alan olmaması nedeniyle dışarıya çıkamadığını ve kantin veya tuvalete yağmurda ıslanarak gidebildiklerini söyledi. Okulun girişindeki bölgenin özellikle yağmur yağdığı günlerde adeta göl görüntüsü aldığını vurgulayan başkan, böyle günlerde çocukların ve velilerin okula giriş ve çıkışlarının çok zor olduğunu da belirtti.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473