banner564

“Baltaları gömün”

Davutoğlu, olası bir koalisyon oluşumu için kendilerine gelecek partilere, "Rövanşist duygularınızı bir yana bırakın” diyerek şartını açıkladı

“Baltaları gömün”
banner598
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, olası bir koalisyon oluşumu için kendilerine gelecek partilere şartını, "Rövanşist duygularınızı bir yana bırakın, baltalarınızı gömün." şeklinde özetledi. Davutoğlu, "Bizimle koalisyon kurmaya niyet edecek olanlar ya da o düşünce içinde olanlara ilk çağrımız; yumruklarını çözsünler, silahlarını gömsünler, baltalarını gömsünler. Yumruklarınızı çözün bu ülkenin geleceğini hep beraber konuşalım. Baltalarınızı gömün, savaş baltalarınızı, rövanşist tutumlarınızı, her şeyi sizinle konuşalım." dedi. Davutoğlu, ayrıca bir hesaplaşma vaadi verenlere karşı da "Rövanşist bir siyasi söylem geliştirirseniz altında kalırsınız. Devri-i sabık yaratalım, önce rövanş alalım sonra siyaseti yapalım demeye başlarsanız bunun altında kalırsınız." ifadesini kullandı. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin yeni milletvekilleri ile ilk kez grup toplantısında bir araya geldi. Burada konuşan Ahmet Davutoğlu, koalisyon ihtimallerine ilişkin partisinin şartlarını da açıkladı. 
Davutoğlu'nun koalisyon için açıkladığı şartlardan birisi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili oldu. Davutoğlu, "Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alan her şey bizi hedef almıştır. Cumhurbaşkanımızla ilgili öyle bir hava estiriliyor ki meşruiyet tartışması açılmaya çalışılıyor. Bu makamın meşruiyetini tartışma konusu yapmayız. Ayrıca buradan da eğer bir siyasi bir çözüm bütün bu tablo içinden çıkacaksa tekrar söylüyorum; herkes var olan anayasal sürecin dokusuna doğasına saygı göstermelidir. Bu anayasal süreçte de hükümet kurma görevini verecek makam Cumhurbaşkanlığı'dır." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474