banner564

Barış geldi

Çözüm süreci ile huzurun hakim olduğu Hakkari'nin dağları turizme açıldı

Barış geldi
banner598
   Çözüm süreci ile huzurun hakim olduğu Hakkari'de geçmiş yıllarda çatışmaların yaşandığı dağlar, turizme açıldı.
   Hakkari Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Dağcılık Temsilciliği tarafından Cilo Dağı'na tırmanış düzenlendi.
Türkiye'nin farlık illerinden Hakkari'ye gelen dağcılar, Cilo Dağı'nın önemli yüksek zirveleri arasında bulunan 4135 metre yükseklikteki Uludoruk'a (Reşko) tırmanmanın mutluluğunu yaşadı.
   Üç gün süren tırmanışta ilk kamplarını Yüksekova ilçesine bağlı Darıca köyü Serpel Yaylası'nda kuran dağcılar, geceyi burada geçirdikten sonra 4135 metre yükseklikteki Uludoruk'a tırmandı.
   Dağcılar, zirvede bulunan defteri imzaladıktan sonra tırmandıkları rota üzerinden inişe geçti.
   Reşko Doğa Sporları Kültür Derneği Başkanı Emin Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, çözüm süreci öncesinde bölgede süren operasyonlar nedeniyle önceki yıllarda kente az sayıda dağcı geldiğini belirtti.
   Çözüm sürecinin ardından huzur ortamının hakim olduğu kentte, özellikle yayla, mera ve dağlardaki yasakların kaldırılmasıyla birçok vatandaş gibi dağcıların da rahat nefes aldığını vurgulayan Yıldırım, hedeflerinin bölgeyi tanıtarak daha fazla dağcının kente gelmesini sağlamak olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473