banner564

AYH, tek seçim bölgesi istedi

Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH), hükümetin, yapacağı icraatlar arasında öncelikli olarak belirlediği “ülkedeki seçim sisteminin değiştirilmesi” konusunda büyük bir sessizlik içinde bulunduğunu belirterek, tek seçim bölgesinin, siyasete vizyon kazandıracağına inanç belirtti.

AYH, tek seçim bölgesi istedi
banner598
AYH Başkanı Anıl Kaya, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, CTP BG – DP UG hükümet programının 11. maddesinde “Seçim ve Halkoylaması Yasası’nın altı ay içerisinde değiştirilmesi ve KKTC’nin tek seçim bölgesi olarak kabul edilmesi sağlanacaktır” dendiğini ancak bu konuda adım atılmadığını iddia etti.
Siyasete vizyon kazandırılması yolunda “tek seçim bölgesi” değişikliği ile halkın denetiminin ulusal ölçeğe taşınmış olacağını belirten Kaya, örneğin Gazimağusa’dan aday olan birine Lefkoşa, İskele, Güzelyurt ve Girne’de yaşayan seçmenlerin de oy verebileceğini kaydetti. 
Tek seçim bölgesiyle “iş yapan” veya “iş yapmayan” milletvekilinin daha kolay ayırt edileceğini, “kasaba politikası” ile milletvekili olunamayacağını ifade eden Kaya, hükümete “tek seçim bölgesi reformu ne oldu” sorusunu yöneltti. 

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474