banner564

Birlikte çalışalım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na "Avrupa Parlamentosu'nun son aldığı karar dolayısıyla ortak bir metin hazırlayabiliriz" dedi:

Birlikte çalışalım
banner598
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 1915 olaylarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Yaşanan bir dram var. Hepimiz biliyoruz zaten. Tarihimiz ile yüzleşmekten hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız, korkmamalıyız da. Ermenistan'ın kendi arşivlerini bir an önce açması lazım" dedi. "

Avrupa Parlamentosu'nda 'Ermeni Soykırımı' tasarısı kabul edilmesine ilişkin Kılıçdaroğlu, "Açık ve net bir şekilde karara karşı olduğumuzu ve doğru bulmadığımızı ifade ettik. Avrupa Parlamentosu'nun soykırım tanımı yapmasının ne kadar ağır sonuçlar doğuracağını da ifade ettik. Olayın papa tarafından Müslüman, Hristiyan eksenine çekilmesinin de ulusların barışı açısından ne kadar büyük bir risk oluşturduğunu da kendilerine aktardık" dedi. "

“Tarihimizle yüzleşmekten korkmadık”
1915 olaylarına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Yaşanan bir dram var. Hepimiz biliyoruz zaten. Tarihimiz ile yüzleşmekten hiçbir zaman korkmadık, korkmayacağız, korkmamalıyız da. Ermenistan'ın kendi arşivlerini bir an önce açması lazım. Aynı şekilde yemekte şunu da dile getirdik. Ermeni komitacıların o dönemde yaptıkları şiddet eylemlerinin bölge insanında bir maliyeti var. Bunun da çok anlatılması ve anlaşılması gerektiğini de yemekte büyükelçilere aktardık. Olayları tek taraflı değil bütün boyutları ile görmek ve değerlendirmek gerekir.” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2015, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474