banner564

“Bu iktidar bitmiştir”

Kılıçdaroğlu, "Yeraltında insanlar çalışıyor, hayatları pamuk ipliğine bağlı. Yer üstünde insanlar çalışıyor, hiçbir güvenceleri yok” dedi

“Bu iktidar bitmiştir”
banner598
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ermenek'lilerden, acılarının sömürülmesine izin vermemelerini istedi. Ermenek'teki maden işçilerinin eşlerine, "Ölen sizin erkeğiniz, onların değil. Onlar, eşlerini saraylarda oturtuyorlar, senin ödediğin vergilerle" diye seslenen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 
"Din, iman edebiyatı yapıyorlar, onlara da inanmayın. Sizi kandırıyorlar. Diyor ki yüksek tepelerde oturan birisi; 'Efendim bize önceden haber verseydiniz, biz tedbirleri alırdık.'  Ağabeysi söylüyor bunu. Alttaki de şunu söylüyor: 'Bakın, Ulaştırma Bakanı sizin bakanınız ona söyleyin. Keşke söyleseydiniz, biz de önlemini alırdık.' Bereket versin gazeteci arkadaşlarımız var. Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu bir haberinde yazdı. Ermenek'teki madende çalışan işçiler 124 kez yazmışlar, 'burada insan hakkı ihlal ediyorlar.' Bir değil, iki değil, 10 değil, 50 değil, 100 değil, 124 mektup yazmışlar. Ses? Duvara yazıyorlar. İnsanlar toprak altında kalıyor, onlar korumalarıyla oraya geliyorlar. Sizin orada ne işiniz var? O ölenlerin kanları sizin yakanızdadır bunu asla unutmayın."
CHP'nin, yeraltında çalışan işçiler için yaşam odası yapılmasının zorunlu hale getirilmesi için yasa teklifi verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu teklifin, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekillerinin oylarıyla reddedildiğini söyledi.
Kendilerine, 1 katrilyon 370 trilyona saray yaptıranların, işçilerin yaşam odası yapılması için para ayırmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Kendisine, beyefendi bin odalı saray yapıyor. Hala uyanmayacak mısın değerli kardeşim?" diye konuştu.
Hesap vermenin onurlu insanların işi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yeraltında insanlar çalışıyor, hayatları pamuk ipliğine bağlı. Yer üstünde insanlar çalışıyor, hiçbir güvenceleri yok. Sen bunları bir tarafa atıyorsun, o yoksul insanların vergileriyle kendine bin odalı saray yapıyorsun. O sarayı, CHP iktidarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne tanzim edeceğiz. Bu iktidar bitmiştir artık. Bu iktidarın Türkiye'ye acı ve göz yaşından başka vereceği hiçbir şey yoktur. Lüks içinde yaşıyorlar, gırtlaklarına kadar dolarlarla dolmuş durumdalar. Benim derdim onlar değil, benim derdim bu ülkedeki işsiz insan. Her evde, tencere kaynayacak, huzur olacak derdimiz o. Eğer biz bunu yapabilirsek, o güzel Türkiye'yi yeniden kazanacağız."

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2014, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473