banner564

“Bu konuda, gelişme olacak”

Başbakan Yardımcısı Atalay, gözaltıların ve tutuklamaların yargının elinde yürüdüğünü belirterek bunların idari tasarruflar olmadığını dile getirdi

“Bu konuda, gelişme olacak”
banner598
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, partisinin Kırşehir il başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreni öncesinde gazetecilere “Paralel yapı” konusunda değerlendirmelered bulundu.Paralel yapıyla ilgili bu hükümetin kararlı bir mücadelesinin olduğunu anlatan Atalay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugüne kadar hep şunu diyorduk. Bu konuda çalışmalar yapılıyor, dosyalar olgunlaştıkça bunlar emniyete yargıya intikal edecekti. İşte o dosyalar olgunlaşıyor ve soruşturmalar da başlamış oldu. Bunların gelişmesi de bekleniyor onu da söyleyeyim. Bu konuda gelişme de olacak, devam edecek. Bizim aldığımız bilgiler o. Ama her zaman söylediğimiz gibi bunlar keyfi, rastgele değil. Daha önce çok keyfilikler olmuştur, insanlar haksız yere dinlenmiştir, çok kişiye iftiralar atılmıştır vesaire... bu yapı tarafından. Burada hukukun içerisinde ciddi, titiz çalışmalar var. Dikkat ederseniz gözaltılar uzun sürdü. Sebebi çok hafif bir soruşturma değil, ciddi ciddi her şeyin detaylı bir şekilde soruşturulmasıdır. Onun için dosyaların içerisinde ve hukuka uygun işlerin yürümesi anlamında bunları söylüyorum. Bu konuda bizim hükümet olarak kararlılığımız var ama şu soruşturmalar tamamen yargının içerisinde, elinde yürüyen çalışmalardır. Savcılık ek süre veriyor o gözaltılar öyle uzuyor. Gözaltıların uzaması ek süreyle oluyor. Emniyet ek süre istiyor, savcılık ek süre veriyor. Onun için uzuyor."

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473