banner564

‘Bülent Ecevit Parti Okulu’açıldı

Rahşan Ecevit "Türkiye'yi içine düştüğü karanlıklardan kurtarmak isteyen tüm insanları CHP çatısı altında birleşmeye dave ediyorum" dedi

‘Bülent Ecevit Parti Okulu’açıldı
banner598

kılmak, Türkiye'yi temiz kılmak, siyaseti temiz kılmak  bizim yolumuz olacaktır" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, düzenlenen törende, partisinin Bülent Ecevit Parti Okulunun açılışını yaptı. Törene Ecevit’eşi Rahşan Ecevit de katıldı. Rahşan Ecevit, eşine gönül vermiş olan tüm demokratik insanları CHP çatısı altında birleşmeye davet etti.

   CHP lideri Kılıçdaroğlu da parti önüne kurulan platformda yaptığı konuşmada, partisinin daha önce bir siyaset okulu bulunmadığını söyledi. Partinin yeni genel merkeze taşınmasıyla eski genel merkezin parti siyaset okuluna dönüştürüldüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, açılışın da güzel ve etkileyici şekilde yapıldığını ifade etti.

   Daha sonra parti okuluna Bülent Ecevit'in ismini verme kararı aldıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu,  şöyle konuştu:

   "O'nu halk Karaoğlan olarak bağrına bastı. Yeri geldi Kıbrıs Fatihi olarak seslendi. Yeri geldi bütün yoksul kitleler Bülent Ecevit'e sahip çıktılar. Çünkü O, 'ne ezen ne de ezilen, insanca, hakça bir düzen' diyen ilk liderdi. O liderin bir başka özelliği daha da vardı. Askeri darbelere karşı ilk net tavrını koyan liderdi. Darbelere boyun eğmedi, onuruyla hapse girdi, onuruyla hapisten çıktı. Çünkü o halkın lideriydi. Halkçı Ecevit'ti. O, halkın günlünde yer eden bir siyasal liderdi.

Ecevit, sosyal demokrasiyi geniş kitlelere  en güzel anlatan liderdi. Sosyal demokrasinin ne olduğunu neden sosyal demokrasinin bu ülkeye gelmesi gerektiğini anlatan liderdi. O, hepimizin gönlünde yer etti. O sadece bir siyasetçi değildi. O aynı zamanda önemli bir düşünürdü, önemli bir şairdi. Önemli bir tarihçiydi. Hayatın her alanıyla ilgilenen önemli bir liderdi. Onun ismini parti okulumuzu vererek kısmen de olsa görevimizi yerine getirmiş oluyoruz diye düşünüyorum."

 

Rahşan Ecevit'ten birleşme çağrısı

 

   Törende konuşma yapmayan Rahşan Marsbahis Ecevit de görüşlerini gazetecilere dağıtılan basın açıklamasıyla  duyurdu. 

   Rahşah Ecevit, Bülent Ecevit'in 41 yıl önce 26 Ocak 1974 tarihinde 37. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini kurduğunu anımsatarak, CHP'nin Bülent Ecevit'in siyasetteki mirasına sahip çıktığını anlattı. 

    Bülent Ecevit Siyaset Okulunun Türk siyasetine yeni, eğitimli ve yetenekli insan kaynağı sağlayacağına inandığını ifade eden Rahşan Ecevit, halka ve demokrasiye uzun yıllar hizmet edecek temiz siyasetçiler yetiştirileceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2014, 23:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473