banner564

Büyük coşku yaşandı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlandı

Büyük coşku yaşandı
banner598

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 99'uncu yıl dönümü tüm Türkiye genelinde çeşitli törenlerle kutlandı. 

Ankara'da ilk tören Anıtkabir'de gerçekleşti. 
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve beraberindeki heyeti Anıtkabir'i ziyaret etti. 
Kırmızı beyaz karanfillerden oluşan çelengin arkasında, ellerinden tuttuğu iki çocukla Aslanlı Yol'dan yürüyen Selçuk ve beraberindekiler, Atatürk'ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulundu.
Özellikle makam koltuklarının çocuklara devredildiği törenler renkli görüntülere sahne oldu. 
Çocuklar yeni görevlerindeki ilk talimatlarında hem düşündürdü hem de tebessüm ettirdi. 

Erdoğan koltuğunu Sözeyataroğlu'na bıraktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Beştepe'ye giden çocukları kabul etti. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra koltuğunu, Kuvayı Milliye Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi 12 yaşında Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı. 
Küçük cumhurbaşkanı sorulan 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnun musunuz?' sorusuna, "Sistem güzel çalışıyor" şeklinde yanıt verince salonda gülüşmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 12 yaşındaki Ozan'ın cevabı üzerine, "Benim vereceğim cevapları veriyor" dedi.
Tüm yurtta okullar, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları düzenledikleri çeşitli etkinliklerle günü kutlarken, çocuklar büyük coşku yaşadı. Türkiye’nin tüm illerinde kutlanan bayram renkli görüntülere sahne oldu.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474