banner564

CHP’de karar zamanı

Olağanüstü Kurultay’a yönelik hazırlıklar sürerken, Genel Başkan Yardımcısı Koç, kurultayda, çok sayıda anahtar liste çıkabileceğini belirtti

CHP’de karar zamanı
banner598
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP'nin 18. Olağanüstü Kurultayı'nın yapılacağı ATO Congresium'da basın mensuplarına bilgi verdi.  Bugün ve yarın yapılacak kurultay kararının, cumhurbaşkanı seçimleri sonrası Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun tüzükteki kendi yetkisine dayanarak aldığını hatırlatan Koç, kurultayın çağrıyı yapan kişinin gündemiyle sınırlı olduğunu kaydetti. Koç, tüzükte yapılan değişiklikle delege sayısının yüzde 10'unun imzasıyla genel başkan adayı olunabileceğini vurgularken, divan tarafından kabul edilen adayların belirlenen sıraya göre konuşma yapacağını bildirdi.  Olağanüstü olması nedeniyle kurultayda, bir faaliyet ve hesap raporu görüşülmeyeceğini dile getiren Koç, daha sonra doğrudan genel başkanlık seçimlerine geçileceğini belirtti. 

24 sandık 72 kabin
Koç, seçimlerin ana salondan hariç yan salondaki bin 500 metrekarelik büyük bir alanda 24 sandıkta, 72 kabinde süratle yapılacağını söyledi. Seçimlerin ilk defa paralel bir mekanda yapılacağını da dile getiren Koç, "Paralel sözcüğü çok anlamlı son zamanlarda, yanlış bir anlam çıkmasın, ben sadece oturumların paralel gittiğinden ifade ediyorum" diye konuştu.  PM seçimlerinin ikinci gün yapılacağını anımsatan Koç, "Çok sayıda anahtar liste çıkabilir, bunlar bizim kurultaylarımızda olağan davranışlardır, demokrasinin de gereğidir ama CHP delegeleri, partisine katkı sağlayacağına inandığı kişileri tespit ederek bu tercihlerde bulunacaklardır" dedi.

 900’ün üstünde gazeteci
Kurultayı 905'e yakın gazetecinin izleyeceğini vurgulayan Koç, ana salonda aktüel kameraya izin verilmeyeceğini hatırlattı. Koç, "Kim ne şekilde yayın politikasına sahip olursa olsun, CHP basın özgürlüğü ve genel özgürlükler temelinde hiçbir televizyon kanalına, basın kuruluşuna akreditasyon sınırlaması getirmemiştir. Bunu iktidar partisinin kurultayında Türkiye'nin önemli yayın organlarının salonlara alınmadıklarını gördükten sonra ifade ediyorum. Bu da birilerine ders olsun" dedi. 

Kurultayın temaları 
18. Olağanüstü Kurultay'ın temasının "Birlik ve kardeşlik kurultayı" olduğunu bildiren Koç, "CHP'de demokrasi, Türkiye'de demokrasi", "Ülkede özgürlük, ülkede hukuk devletinin egemen olması" temalarının da kurultayda kullanılacağını söyledi.
Pankart ve afişler asıldı
Öte yandan, CHP Genel Merkezi'ne Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim iki büyük eserim var; Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir" sözünün yazılı olduğu pankart asıldı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:04
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şenel
Şenel - 2 yıl Önce

Yohtır

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473