banner564

Sevimli dostlara ‘Bir Kap Su’

Kuzey Kıbrıs Türkcell’in, sokak hayvanları için başlattığı kampanya tüm bölgelerde tüm hızıyla devam ediyor, vatandaş ve kurumlardan büyük takdir topluyor

Sevimli dostlara ‘Bir Kap Su’
banner598
Kuzey Kıbrıs Türkcell’in hayata geçirdiği ‘Bir kap su’ projesi tüm hızıyla sürüyor. Sokak hayvanları için hazırlanan su kaplarını bölge bölge gezerek dağıtan ve halkı bilinçlendirmek için var gücüyle çalışan Turkcell Gönülleri Diyalog Gazetesi’ni ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.
Gönüllülerden Ayza Gökoğlu, “Bu artık bizim için gelenekselleşmiş bir kampanya, bizimle özdeşleşti. Biz çalışanlar olarak bu işi gönüllü olarak yapıyoruz, her sene de tekrarlıyoruz, çeşitli bölgelerde. Mümkün olduğu kadar, işletme ve kurumları da bu kampanyamıza dahil etmeye çalışıyoruz. Bugüne kadar hep olumlu yanıtlar aldık, onlar da bize destek oluyorlar. Ülkemizde herkes bu konuda istekli, hatta insanlar evlerinin önüne kap koymak için bizden rica da bulunuyor. Her hangi bir ücret olmadan biz bunların dağıtımını yapıyoruz. Burada amacımız; halkı bilinçlendirmek ve onların da bu kampanyaya katılımı sağlamak. Çünkü hayvanlarımız da birer canlı ve bu unutulmamalı” dedi.

Gazimağusa’da da gerçekleştirildi
 Kuzey Kıbrıs’ın çeşitli bölgelerinde düzenlenen bu projenin bir diğer ayağı da Mağusa’da gerçekleştirildi. Etkinlik hakkında bilgi veren Kuzey Kıbrıs Turkcell Kurumsal İletişim Uzmanı Buğçe Küçük, “Kuzey Kıbrıs Turkcell geleneksel olarak her yıl sokak hayvanları için mama ve su kapları dağıtmaktadır.  Amacımız sokakta yaşayan canlılara da destek olmak aynı zamanda toplumdaki farkındalığı da artırarak etkinliğimizin içselleştirmeyi amaçlıyoruz.  Tüm Kuzey Kıbrıs halkıyla birlikte sokak hayvanlarına sahip çıkalım ve dağıtılan mama ve su kaplarının dolumları ile ilgilenerek sokak hayvanlarına birer can olduklarını unutmadan destek olmalarını istiyoruz. Bu yüzden buradayız.  Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de bizlerle birlikte bu projeye destek veriyor. Mağusa Belediyesi ile işbirliği yapmaktan da  büyük onur duymaktayız” şeklinde konuştu.   

Arter: Kampanyayı canı gönülden destekliyoruz
Arter ise kampanya hakkında şunları kaydetti,  “Öncelikle Kuzey Kıbrıs  Türkcell’in böyle hassas bir konuda böyle bir proje geliştirerek hayata geçirmelerini destekliyorum.  Gazimağusa Belediyesi olarak biz şehirde yaşayan sahipsiz hayvanların bir şekilde beslenme ve yaşam haklarını düşünerek üzerinde çalıştığımız projelerimiz  vardır. Aylar öncesinden söylediğimiz gibi bir hayvan barınağı projemiz ve hayvanların rehabilitasyonu ile ilgili projemiz devam etmektedir.  Öncelikle hayvanların rehabilitasyonu çok daha önemlidir. Hayvanların kısırlaştırılması  uygun yaşam koşullarında yaşaması ve barındırılması beslenmeleri ve sağlıklı olmaları çok önemlidir.  Dolayısı ile Kuzey Kıbrıs Türkcell’in bu çalışması tarafımızca takdirle karşılanmaktadır.  Burada esas altı çizilmesi gereken husus insanlarımızın sahipsiz hayvanlara katkı koymasıdır ve bu farkındalığı yaratmaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Caddelere su ve mama kabı yerleştirildi
Öte yandan, Gazimağusa Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Turkcel, İrfan Nadir 18 Yaş  Üstü Engelli Rehabilitasyon Merkezi iş birliğinde sokak hayvanları için caddelere su ve mama kapları yerleştirildi…

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474