banner564

Demokrasiye darbe

Bahçeli "İnternet erişimini baskı altına alan, sanal medyaya kelepçe vuran çağdışı kararın kabul edilebilir hiçbir yanı yoktur" dedi

Demokrasiye darbe
banner598

   MHP Genel Başkanı DevletBahçeli, internet düzenlemesini eleştirerek, "Elbette internet yoluyla işlenen suçların, yapılan hakaretlerin önüne geçmek önemli ve zorunlu bir ihtiyaçtır. Ne var ki izlenen yöntem arızalı ve kusurludur" dedi. 

    Bahçeli, partisinin TBMM grubunda yaptığı konuşmada, özel hayatın mahkeme kararı olmaksızın dinlenmesi, kayda alınması ve siyasi spekülasyona malzeme yapılmasını doğru bulmadıklarını belirterek, kanunsuz şekilde kişilerin dinlenip haklarında arşiv düzenlenmesini "büyük bir skandal" olarak nitelendirdi. "Bu şekildeki bir sapma hali, insan hak ve özgürlükleri açısından büyük bir tehdit, hak ve hukuk bakımından endişe verici bir kayıptır" diyen Bahçeli, gündelik hayata böcek iliştirmek, en özelini deşmek ve bu yolla bilgi istiflemekle herkesin ortak mücadele etmesi gerektiğini vurguladı. 

   Bir suçun tespiti, ülke ve millet aleyhine olacak bir ilişki ağının teşhisi için yürürlükteki mevzuat gereğince teknik takip ve dinlemenin makul ve meşru bir yol olduğunu ifade eden Bahçeli, gündeme sızan tape ve ses kayıtlarının da mahkeme kararına binaen yapıldığı, özel hayatla ilgili olmadığını dile getirdi. Bahçeli, "Bu gelişmelerden Başbakan'ın sızlanmasına ve rahatsızlık duymasına lüzum yoktur. Şayet kamuoyuna servis edilen dinleme kayıtları, sızdırılan tapeler bizzat Başbakan'ın mahremiyetini ilgilendirmiş olsaydı, buna en başta biz karşı çıkar ve kararlıkla da lanetlerdik. Fakat kazın ayağı hiç de öyle değildir" diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 05:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner582

banner608

banner628

banner474