banner564

Eksik varsa tamamlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin Kürt sorunu olmadığını yineledi:

Eksik varsa tamamlanacak
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kars'ta Haydar Aliyev Lisesi açılış töreninde konuştu. Erdoğan, konuşmasında Türkiye'nin Kürt sorunu olmadığını ifade ederek "Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır" dedi. 
Erdoğan Türkiye ve Azerbaycan'ın tek millet olduğundan bahsetti ve ünlü şair Vahapzade'nin İstanbul şiirini okudu. Kars'taki açılış töreninde hitap eden Erdoğan, çözüm sürecine değindiği konuşmasında Türkiye'nin Kürt sorunu olmadığını ifade ederek "Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye'de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. 

“Herkesin sorunlarına çözüm aradık”
Geri kalmışlık, ihmal edilmiş, hor görülmüş sorunu vardır. Biz geçtiğimiz 12 yılda Kürt kardeşlerimizle birlikte Türklerin de Arapların da Lazların da Romanların da Gürcülerin de Boşnakların da dini azınlıkların da ülkemizde yaşayan ne kadar kesim varsa hepsinin sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik. Bugün artık hiç kimse kökeni, inancı, kılığı, kıyafeti, yaşam biçim, fikri yüzünden tehdit altında değildir; baskı altında değildir. Hala eksiklikler, aksaklıklar yok mu? Var tabi. Her şey dört dörtlük mü? Değil tabi. Bunlar her geçen gün eksiliyor" diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473