banner564

‘İkili oynuyor’

Atina’da Çipras ile görüşen Kiprianu, Anastasiadis hükümetinin icraatlarını eleştirdi

‘İkili oynuyor’
banner598
   Atina’da temaslarda bulunan ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüşen AKEL lideri Andros Kiprianu’nun, Anstasiadis hükümetinin icraatlarını eleştirerek, şikayette bulunduğu bildirildi.
   Alithia gazetesine göre Kiprianu, Çipras ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamalarda, AKEL’in, Yunan hükümetinin AB karşısında ekonomiyle ilgili gösterdiği çabaları desteklediğini belirtti.
   Rum Hükümetinin tutumu konusunda ise “Jekyll ve Hyde” (“Dr. Jekyll ve Bay Hyde” romanı) yaklaşımının söz konusu olduğunu iddia eden Kiprianu, Anastasiadis’in kamuoyu önünde yaptığı açıklamalarda Yunan Hükümeti’nin çabalarını desteklediğini, Rum Maliye Bakanı’nın ise bakanlık toplantıları ve kamuoyu önünde tamamen farklı açıklamalar yaptığını söyledi.
   Kiprianu, Rum Hükümeti’nin gerçek tezinin ne olduğunu bilmediğini söyledi.
   Rum Hükümeti Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos da Hükümet adına yaptığı açıklamada Kirpianu’nun bu sözlerine tepki gösterdi. Papadopulos; AKEL’in ülke içindeki siyasi anlaşmazlıkları Yunan topraklarında dile getirmesini “üzücü” olarak nitelendirdi.
   Kiprianu’nun, Kıbrıs Rum parti lideri olarak, tarihinde ilk kez Yunan topraklarında Rum Hükümeti’ni, Yunanistan’ı yeterince desteklememekle suçladığına dikkat çeken Papadopulos, Atina ile Güney Lefkoşa arasındaki mükemmel ilişkilerini koparmaya çalışmasının can sıkıcı olduğunu ifade etti.
    DİSİ’den yapılan açıklamada ise, Kiprianu’nun partisel hedeflerine hizmet etme çabasıyla Güney Kıbrıs-Yunanistan ilişkilerini haksız yere bozabileceğini düşünmeden hareket ettiği belirtildi.
   Diğer gazeteler haberi şu başlıklarla verdi:
   Fileleftheros: “Lefkoşa Jekyll ve Hyde Rolünde… Kiprianu Anastasiadis Hükümeti’nin Atina Karşısındaki Tutumunu Eleştirdi… Yunanistan’ın Çabaları Konusunda ‘Başkan Başka Söylüyor, Maliye Bakanı Başka”
   Simerini: “Yunan Topraklarında ‘Kıbrıs’ Savaşı… Kiprianu’nun Atina’da Yaptığı Açıklamalardan Dolayı Hükümet-AKEL Arasında Anlaşmazlık.”
   Politis: “Atina’nın Ortasında Da Kavga… Kiprianu’nun Açıklamaları Hükümette Rahatsızlık Yarattı.”

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2015, 09:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474